Vinterstengt Lydbok

4.5/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Vinterstengt er den syvende boken om den populære politibetjent William Wisting. Det blir derfor igjen gjensyn med både Wisting og hans datter Line, som jobbe som journalist, og ofte bistår hennes far med noen av de mer kompliserte sakene.

I Vinterstengt lydbok blir vi med Wisting når han etterforsker drapet på en mann som har blitt mishandlet på en hytte. Drapet er svært grotesk, til og med for William Wisting, som tross alt har sett noen grusomme drap i sin tid som politi.

Gjennom Vinterstengt lydbok gratis blir Wisting vitne til både groteske drap og et veldig merkelig naturlig fenomen, når døde fugler plutselig begynner å falle ned fra himmelen.

Handling: Vinterstengt

I Vinterstengt møter vi Ove Bakkerud. Han er nylig separert fra sin tidligere kone, og svært desillusjonert for tiden. Han ser derfor frem til en etterlengtet rolig helg borte fra sin nye, noe deprimerende hverdag, på hytta før vinteren setter inn. Det viser seg dessverre at i stedet for en flokk av turister, så har noen mindre velkomne gjester vært innom hytta hans, og stjålet diverse gjenstander. Det viser seg også at det står verre til med nabohytta.

Når Ove Bakkerud stikker innom nabohytta, finner han den døde kroppen til en mann som helt klart har blitt torturert og drept. I Vinterstengt lydbok blir vi derfor med William Wisting, som igjen står overfor en grusom drapssak, hvor til og med en politibetjent med hans erfaring blir sjokkert av de grusomme detaljene som kommer frem under etterforskningen. Dette drapet er nemlig helt unikt i hvordan det har blitt begått, hver eneste groteske detalj av det.

Vinterstengt lydbok gratis skildrer også William Wistings egen datter Line, som har bestemt seg for å selv tilbringe litt tid på hytta samtidig som de finner den døde kroppen. William Wisting anbefaler henne å holde seg hjemme, og blir mer bekymret når de senere finner flere kropper i nærområdet. Saken er utfordrende nok i seg selv, men plutselig støter de også på et veldig unaturlig fenomen, når døde fugler faller fra himmelen.

Konklusjonen i Vinterstengt blir noe mer dramatisk enn William Wisting selv ønsker. Det som foregår i området har nemlig vist seg å være en svært utfordrende sak, til og med for en med Wistings erfaring, i Vinterstengt lydbok.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970. Han er i dag best kjent for sin krim serie om førstebetjent William Wisting, en serie som også har blitt filmatisert og solgt til utlandet. Foreløpig har han publisert 15 bøker i den populære serien, inkludert Vinterstengt, og den har blitt oversatt til en rekke andre språk. Horst er også en av Norges mest suksessfulle barnebokforfattere med sin CLUE og Detektivbyrå nr. 2 serie.

Horst har benyttet seg av sin erfaring som utdannet politibetjent til å etablere seg som en svært anerkjent, kritikerrost og prisvinnende forfatter ikke bare i Norge, men også i Skandinavia og en rekke andre land.

Lytt gratis