Tonje Glimmerdal Lydbok

4.4/5

Författare: Maria Parr

Lydbok

Introduksjon

I Tonje Glimmerdal treffer vi Tonje, en 9 år gammel jente som bor i Glimmerdalen. Tonje er full av energi, og bruker dagene sine til å gå på ski, ake, synger og henger med bestevennen sin Gunnvald. Det som kanskje er litt utenom det vanlige med Tonje, er at hun er det eneste barnet i Glimmerdalen, og bestevennen Gunnvald er godt over sytti år gammel.

I Tonje Glimmerdal lydbok ender etterhvert Gunnvald på sykehus med brukket lårhals. Det er da Tonje innser at Gunnvald har en stor hemmelighet han har holdt skjult, kanskje kjenner de ikke hverandre så godt som hun trodde? På grunn av Gunnvalds hemmelighet får Tonje det plutselig veldig travelt med å rydde opp i flere ting for å hjelpe bestevennen sin.

Tonje Glimmerdal lydbok gratis tar deg med på et eventyr som minner om Astrid Lindgrens kunstverk, og kanskje minner Tonje litt om en viss Pippi Langstrømpe? Denne boken har det meste man trenger for en uforglemmelig leseropplevelse med familie, eventyr, magien som befinner seg i musikk, tilgivelse og forløsning.

Handling: Tonje Glimmerdal

Tonje Glimmerdal tar deg med på et eventyr uten like i Glimmerdalen hvor Tonje bor. Selv om Tonje er det eneste barnet hvor hun bor lar hun ikke det stoppe henne fra å leve et veldig aktivt liv, hun er nemlig kjent som Glimmerdalens vesle dunder og lever etter mottoet fart og selvtillit.

Moren til Tonje Glimmerdal jobber på Grønland og er ikke hjemme veldig ofte, selv om det er fantastisk når hun er det. Faren er som et fjell, han er alltid der, og gir henne frihet til å gjøre som hun vil, så lenge hun bare kommer hjem på kveldstid.

Selv om hun ikke har noen på sin egen alder å henge med på fritiden, har Tonje likevel en bestevenn. Hun og Gunnvald kjenner hverandre ut og inn, og deler alt, selv om han er over sytti år gammel. Gunnvald er en ivrig felespiller, og bidrar med litt musikals magi gjennom boken sammen med Tonje som synger nesten uansett hva hun driver med, som du får høre i Tonje Glimmerdal lydbok gratis.

En dag er uhellet ute, og Gunnvald brekker lårhalsen, og ender opp på sykehus. Her kommer en hemmelighet han har holdt skjult fra Tonje frem. Dette fører til at Tonje setter ut for å ordne opp i flere ulike ting, og har det plutselig veldig travelt. Tonje Glimmerdal lydbok forteller om hvordan Tonje, som alltid har ønsket flere folk på sin egen alder å henge med tar det når det plutselig kommer nye folk til bygda.

Det er altså flere uventede ting som skjer helt ut av det blå i Tonje Glimmerdal lydbok, hvem er denne Heidi som plutselig er i bygda, og er de to guttene hun treffer i vinterferien de jevnaldrende vennene hun har ventet på?

Om forfatteren: Maria Parr

Maria Parr er en norsk forfatter født 1981 i Vanylven. Parr studerte ved universitetet i Bergen hvor hun har mastergrad i nordisk. Hun jobber også som lektor i videregående skole.

Parr utga sin første bok Vaffelhjarte i 2005, og vant Nynorsk barnelitteraturpris med denne. Etter å ha blitt nominert til Brageprisen for sin første bok, vant hun i 2009 denne takket være Tonje Glimmerdal. Hun har senere utgitt Keeperen og havet bak, og Storebror. Bøkene hennes har blitt oversatt til 20 ulike språk, og har vunnet flere priser både i inn og utlandet.

Debut boken henne Vaffelhjarte ble også skrevet om til tv serie, og ble sendt på NRK i 2011. Både Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal har blitt dramatisert på teater flere ganger.

Lytt gratis