Speilmannen Lydbok

4.3/5

Författare: Lars Kepler

Lydbok

Introduksjon

Speilmannen lydbok, er den 8. boken til pseudonymet Lars Kepler, om den finske kriminaletterforskeren Joona Linna, som med sine ukonvensjonelle og uvanlig metoder løser de vanskeligste drapsgåter.

Speilmannen, er som de andre bøkene i serien, spennende fra begynnelse til slutt. De groteske scenene beskrives på en måte som får deg til å se det for deg. Da en ung kvinne, som har vært savnet i 5 år, blir funnet på en lekeplass i Stockholm, må Joona Linna igjen ta i bruk sine spesielle virkemidler.

Da det viser seg at et vitne er en psykisk syk mann, som ikke husker noen ting av det han har sett, kontakter Joona en hypnotisør. Nå kan du høre Speilmannen lydbok gratis.

Speilmannen: Handling

Speilmannen lydbok, handler om den unge jenten Jenny Lind, som blir kidnappet og forsvinner sporløst på vei hjem fra skolen. Hun blir fraktet til en gård, der hun blir sperret inne sammen med flere andre jenter. På gården blir jentene passet av en grusom kvinne som kaller seg farmor, og med jevne mellomrom kommer det en mann til gården, som voldtar og torturerer dem. Fem år senere blir Jenny Lind funnet drept på en lekeplass i Stockholm. Ved å studere opptak fra overvåkingskameraer i området, klarer kriminaletterforsker Joona Linna å spore opp et vitne.

Når hun endelig får kontaktet med vitnet, viser det seg at det er en psykisk syk mann, som ikke husker noe som helst av det han har sett. Joona tar igjen bruk av sine ukonvensjonelle metoder og kontakter hypnotisøren Maria Bark.

Speilmannen lydbok er utrolig spennende og kanskje den mest groteske av alle bøkene i serien. Den er proppet av grøss, gru og krim, men den setter også fokus på noe samfunnskritisk viktig, psykiatri og mental helse.

For noen kan kanskje boken være på kanten grotesk. Den handler om unge jenter som sperres inne, voldtas, tortureres, og halshugges eller gasses i hjel. Ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril som står bak pseudonymet Lars Kepler, har selv 3 tenåringsdøtre. I intervjuer har de tidligere sagt at de skriver om det de er mest redde for og at de valgte å skrive anonymt under pseudonym for å unngå kritikk og stigmatisering for sine groteske beskrivelser.

Til tross for bestialske drap og ondsinnet tortur, har boken vært en bestselger både i Sverige og internasjonalt. Nå kan du høre Speilmannen lydbok gratis.

Om forfatteren: Lars Kepler

Det svenske ekteparet, Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril, var begge etablerte forfattere, da de begynte å skrive kriminalromaner sammen. Under pseudonymet Lars Kepler, har de utgitt 8 bøker om den finske kriminaletterforskeren Joona Linna. Den første boken, Hypnotisøren, som også ble filmatisert, kom ut i 2009 og erden siste og åttende boken Speilmannen, i 2020.

Pseudonymet Lars Kepler, er en hyllest til kriminalforfatteren Stieg Larsson, som var ekteparets inspirasjon, og den tyske forskeren Johannes Kepler, som banet vei for Newtons teser om tyngdekraften. Hvem som skjulte seg bak navnet Lars Kepler var lenge ukjent, og førte til mange spekulasjoner i media.

Serien med de mest utspekulerte og bestialske drapene, har hatt en enorm suksess og har blitt oversatt til 38 språk. I 2020, annonserte Albert Bonniers Forlag, at Lars Kepler var tiårets bestselgende forfatter i Sverige. Nå kan du høre Speilmannen som lydbok gratis.

Lytt gratis