Sak 1569 Lydbok

4.1/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Sak 1569 lydbok er den 15. boken om William Wisting, politietterforsker ved Larvik politistasjon. Han jobber med å gjenåpne og løse gamle og håpløse kriminalsaker.

Mens han er på ferie, kan han fra sidelinjen følge med en forsvinningssak i media. Agnete Roll har vært borte i tre dager. Uventet mottar han et brev med en spesiell tallkombinasjon, som leder ham til en gammel sak.

Det kommer etter hvert flere brev, som alle peker på den 20 år gamle sak 1569. Den 17 år gamle Tone Vaterland ble drept på vei hjem fra jobb, en sommerkveld i 1999. Saken ble oppklart, straffen sonet og saken glemt. Men brevene peker på at det kanskje finnes andre muligheter og løsninger på saken. Nå kan du høre Sak 1569 lydbok gratis.

Sak 1569: Handling

Handlingen i Sak 1569 lydbok, dreier seg om en 20 år gammel drapssak, som alle trodde var oppklart. Men da politietterforsker William Wisting er på ferie, forsvinner kvinnen Agnet Roll og har vært borte i tre dager uten livstegn, da William finner et anonymt brev i postkassen. Ut ifra innholdet i brevet, skjønner William raskt at det viser til en gammel drapssak.

Brevet er bare et av flere som peker tilbake på sak 1569, og som antyder nye sammenhenger og en annen sannhet. William føler seg ille til mote med de anonyme brevene, og han begynner å overvåke postkassen, i håp om å avsløre avsenderen. Samtidig som han jakter på avsenderen begynner han også å nøste i den gamle saken, men oppdager raskt at det er det ikke alle som er glad for. Før han vet ordet av det, har William fått seg sommerjobb hos Cold-Case-gruppen hos Kripos.

Den gamle saken om Tone Vaterland som ble drept på vei hjem fra jobb, var ansett som oppklart. Ekskjæresten Danny Momrak var blitt felt av et DNA-bevis, men selv om han bedyret sin uskyldig, ble han dømt og sonet sin straff på 17 år.

Wisting-serien handler om William Wisting, den folkekjære politimannen i 60-årene. Han beskrives som et godt og omsorgsfullt menneske, med et stort engasjement for andre mennesker. Han er en erfaren politimann med samvittighet og integritet, og helt uten høye tanker om seg selv. Horst beskriver Wisting som et menneske vi alle gjerne vil kjenne og setter pris på. Nå kan du selv lære ham å kjenne i Sak 1569 lydbok gratis.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk kriminalforfatter, som selv er utdannet ved Politihøgskolen og som jobbet som etterforskningsleder, frem til han ble forfatter på heltid i 2013.

Jørn har utgitt flere kjente kriminalserier, blant annet Wisting-serien om den sympatiske og jordnære etterforskeren William Wisting. Clue-serien som er kriminalromaner for ungdom, og Detektivbyrå nr. 2 som er for barn. Han har også skrevet manus til teateroppsetninger, og faktabøker om politiarbeid for barn. Wisting-serien ble til TV-serie på Viaplay i 2019, Sven Nordin spiller hovedrollen som William Wisting.

Bøkene til Horst, er oversatt til 30 språk og er blant annet belønnet med Bokhandlerprisen, Rivertonprisen og Glassnøkkelen. I dag driver han forlaget Strawberry Publishing.

Lytt gratis