Vaterlandsjenta Lydbok

3.9/5

Författare: Sverre Årnes

Lydbok

Introduksjon

Vaterlandsjenta er en roman serie skrevet av forfatter Sverre Årnes. Serien består totalt av 16 bøker, som ble skrevet over en periode på omtrent to år og publisert av Bladkompaniet. Skjebnevev lydbok er første bok i denne serien.

I Vaterlandsjenta lydbok blir vi kjent med Marie Charlotte Lillebø. Hun blir født i år 1903, og vokser opp i en fattig verden på østkanten av Kristiania i et barnehjem. I barnehjemmet møter vi også den strenge frøken Nordbråten.

Etterhvert blir Marie adoptert, og hun er sikker på at det vil føre til et bedre liv og en bedre fremtid. I Vaterlandsjenta lydbok gratis innser hun fort at dette ikke vil skje, og håpet slukkes like fort som det ble tent.

Handling: Vaterlandsjenta

I Vaterlandsjenta blir vi kjent med den unge jenta Marie Charlotte Lillebø. Hun bor på barnehjem, omringet av fattigdom på Kristianias østkant i 1903 på Kampen barneasyl. Barnehjemmet styres med jerngrep av frøken Nordbråten, som ikke er den hyggeligste kvinnen i verden.

En dag er Marie sikker på at livet hennes er i ferd med å bli vesentlig bedre, da hun blir adoptert. Etter et liv i barnehjemmet ser hun selvsagt frem til å endelig ha en familie hun kan kalle sin egen i Vaterlandsjenta lydbok. Fremtiden hun drømmer om, og det livet hun hadde sett for seg med hennes nye familie viser seg å være langt fra det hun lengtet etter.

Marie innser at livet hennes aldri vil bli som hun har håpet, og drømmer seg bort til den virkeligheten og det livet hun så desperat ønsker seg i fantasien sin i Vaterlandsjenta lydbok gratis. Hun har heldigvis likevel de to venninnene Lille Astrid og Valborg hun kan trøste seg med i hverdagen, og har også sett seg ut en kjekk gutt hun liker godt og kunne tenkt seg å bli bedre kjent med.

Livet til Marie tar igjen en uventet vending en dag, noe hun ikke hadde regnet med i Vaterlandsjenta. På Grand Hotell har en ny gjest sjekket inn, en mystisk kvinne. Kvinnen skiller seg ut med sine dypblå, vakre øyne. De er like blå som Maries egne øyne.

Hvem den mystiske kvinnen med de blå øynene er, og hva hennes inntreden i Kristiania betyr for Marie, får du vite i Vaterlandsjenta lydbok.

Om forfatteren: Sverre Årnes

Sverre Årnes er en norsk forfatter født 1949 i Surnadal. Årnes debuterte som forfatter i 1978, og satset året etter som forfatter på fulltid, etter at han tidligere jobbet som lærer, som han også er utdannet som.

Årnes er kjent for flere serier, inkludert Jordmoren, Lokketoner, Hjertets røst, Blodsbånd i tillegg til Vaterlandsjenta. Han har også jobbet som manusforfatter til tegneserier, inkludert Olsenbanden bladene.

Han har også ført flere filmmanus i pennen, og har blant annet vunnet flere priser, inkludert Daily Mail Trophy Best Film. Han har totalt publisert mer enn 200 bøker i løpet av en veldig produktiv og innholdsrik karriere.

Lytt gratis