Utsi Lydbok

4.3/5

Författare: Susanne Haetta

Lydbok

Introduksjon

Utsi: Veien ut av det kriminelle livet lydbok forteller historien om Sven Eirik Utsi, som i flere år var kjent som Norges farligste mann. Boken er en biograf om hans liv, og hvordan han endte opp som kriminell, og senere fant en vei ut av kriminaliteten, ført i pennen av forfatter Susanna Haetta.

Gjennom Utsi lydbok hører vi om hans barndom og ungdomstid, som senere har satt store spor, og forklarer mye om hva som førte til at han endte opp i kriminelle miljøer fra ung alder. Vi hører om når han som 19 åring var delaktig i at en mann endte opp død, og endte opp i fengsel som et resultat av dette.

Utsi lydbok gratis er en sterk og personlig fortelling fra det som lenge var en fryktet mann i Norge, men som i dag bidrar til et bedre samfunn.

Handling: Utsi

Sven Eirik Utsi hadde en tøff og brutal barndom, som vi får høre i Utsi: Veien ut av det kriminelle livet lydbok gratis. At han en dag skulle bli Norges mest beryktede mann er det ingen som kunne forutsett. Likevel startet ferden hans mot et kriminelt liv allerede som barn, i en barndom preget av alkohol og vold i hjemmet hvor han voks opp i Austertana, som befinner seg i Finnmark.

Da Utsi bare var 12 år gammel ble han forlatt av sin egen mor, som selvsagt også har satt dype spor, og hatt en innvirkning på hvem han etterhvert ble som voksen. Familien og miljøet rundt Sven Erik, som inkluderer skole og barnevern, gjorde ikke situasjonen bedre for ham og hans bror. Han ble mobbet på skolen, og ble fra en tidlig alder vant med å ha politiet i hælene, som vi får høre i Utsi lydbok.

Videre i Utsi lydbok gratis hører vi hvordan han etterhvert ble involvert i å ta livet av en mann, da han sammen med en gjeng andre ungdommer banket en mann som senere døde av skadene han ble påført. Sven Erik ble dømt for drap, og endte for første gang opp i fengsel. Det var ifølge Sven Erik nettopp her, i fengsel, at han ble det som senere var regnet som Norges farligste mann.

Flere historier om kriminelle aktiviteter han var delaktig i, og noen av nesten var delaktig i, blir fortalt i Utsi lydbok. Etterhvert forteller han også om hvordan han klarte å legge det kriminelle livet sitt bak seg, og bli en lovlydig borger.

Om forfatteren: Susanna Haetta

Susanne Haetta er en samisk forfatter født 1975 i Alta. I tillegg til å jobbe som forfatter, er Haetta også profesjonell fotograf og kunstner, og bidrar også med å skrive om samisk kultur. Hun har også tidligere jobbet som journalist.

Haetta er utdannet ved Universitetet i Bergen, og har senere også studert ved Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Finnmark og Høgskolen i Bodø. Hun har hatt flere utstillinger som fotograf både i Norge og Sverige. Haetta debuterte som forfatter med boken Okta beaivi Ánniin – lettlest for barn, og har senere publisert flere andre bøker inkludert Utsi. Bøkene hennes har blitt utgitt på flere ulike språk.

Lytt gratis