Tysteren Lydbok

3.8/5

Författare: Jan-Erik Fjell

Lydbok

Introduksjon

Tysteren er første bok i serien om overbetjent Anton Brekke. Brekke jobber i KRIPOS, og er en sarkastisk, kvinnebedårende, uregjerlig mann, med en over gjennomsnittet interesse for poker og gambling. Pokerspillet ledet til at hans første ekteskap gikk på grunnen.

I Tysteren lydbok får vi høre om når Fredrikstads rikeste mann blir drept, og Anton Brekke blir kalt inn for å etterforske saken. Med seg har han Magnus Torp, en trofast politistudent og sin overordnede Simon Haugen. De viser seg etterhvert at økonomiske motiver muligens er bakgrunnen for drapet.

Snart blir det klart at saken har koplinger til mafiaen og underverden i New York, og er større enn Brekke først var klar over. Tysteren lydbok gratis leses av Helge Winther-Larsen, som vil vise deg hvorfor denne boken vant Bokhandlerprisen i 2010.

Handling: Tysteren

I Tysteren lydbok får vi høre to ulike historier, en i Amerika og en i Norge. Handlingen og historien starter i New York på 1960 tallet. Her får vi innsikt i hvordan mafiaen opererte på denne tiden gjennom Locatelli familien og deres virksomhet. Et nytt medlem står overfor sin største test og siste hinder før han blir ett fullt medlem av mafiaen. Vincent Giordano må nemlig drepe en tyster om han vil bli en del av familien.

I Tysteren blir vi vitne til et drap i nåtidens Fredrikstad, hvor den rikeste mannen i byen blir drept. Wilhelm Martiniussen styrer Mardan, et stort petroleum selskap. De har store planer for å utvide sin virksomhet i Canada, hvor de vil kunne tjene store penger. Wilhelm bestemmer seg ut av det blå at han ikke lenger er interessert i denne avtalen, til selskapets store fortvilelse. Han blir plutselig drept.

Penger og økonomisk vinning seiler opp som det sannsynlige motivet bak drapet i Tysteren lydbok. Anton Brekke blir satt på saken og får jobben med å lede etterforskningen. Med seg har han den trofaste politistudenten Magnus Torp til å hjelpe seg. Sammen jobber de for å komme til bunns i saken, som spenner over flere kontinent.

I Tysteren viser det seg etterhvert at drapet i Fredrikstad har tilknytning til mafiaen i New York, og den mørke, skumle underverden der. De to historiene har er knyttet sammen, og blir etterhvert sydd sammen til en overraskende vending. Tysteren lydbok gratis forteller hvordan de to historiene er bundet sammen.

Om forfatteren: Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell er en norsk forfatter født 1982 i Fredrikstad. Karrieren som forfatter startet med boken Pus i 2009, etterfølgt av Tysteren i 2010. Han har senere publisert 7 andre kriminalromaner. I tillegg til å være forfatter er Fjell også kjent som radiovert, og jobber som programleder for Radio Prime Halden.

Han vant i 2010 Bokhandlerprisen for boken Tysteren, den første i serien om Anton Brekke. Fjell er mest kjent for sine bøker om nettopp Anton Brekke. Senere ble han også boken hans Gjemsel i 2019 nominert til Rivertonprisen. Da han vant Bokhandlerprisen i 2009 ble han den yngste mottakeren av denne noen gang.

Lytt gratis