Tro meg når jeg lyver Lydbok

3.2/5

Författare: Ellen G. Simensen

Lydbok

Introduksjon

Tro meg når jeg lyver er debutboken til krimforfatter Ellen G. Simensen. I boken blir vi kjent med et par forskjellige karakterer. Lars Lukassen jobber som politi, og får ansvaret med en drapssak hvor offeret er en gammel kjenning og klassekamerat fra Lukassen sin skolegang. Senere blir han også endelig forfremmet. Vi blir også kjent med hans 8 år gamle datter Annie.

I Tro meg når jeg lyver lydbok blir vi også kjent med Johanna, som jobber som lærervikar. Johanna har en problematisk fortid, noe vi hører mer og mer om gjennom historien. Etterhvert møter Lars og Johanna hverandre, og Lars kjenner fort at han er tiltrukket av henne.

Gjennom Tro meg når jeg lyver lydbok gratis kommer vi stadig nærmere sannheten knyttet til Johanna sin skjulte fortid. Samtidig er det også flere drap som må løses.

Handling: Tro meg når jeg lyver

I Tro meg når jeg lyver blir vi kjent med Johanna Brekke. Handlingen er lagt til Hønefoss, hvor Johanna blir ansett som vikarlærer. Hun har blitt ansatt for å undervise på ungdomsskolen, men blir mot sin egen vilje ansvarlig for andre klasse på skolen, på grunn av uforutsette hendelser med skolens personal. Etterhvert går Johanna med på å ta på seg jobben, uten å være særlig begeistret for endringen.

I andre klasse befinner den 8 år gamle Annie seg. Hun er datter til politibetjent Lars Lukassen, som er skilt fra sin tidligere kone. Han blir derfor svært interessert i Johanna når han møter sin datters nye lærer. Johanna innser fort at det foregår mye mobbing i skolen og hennes egen klasse, hvor Annie er et av ofrene i Tro meg når jeg lyver lydbok.

På skoletur i skogen skjer det skumle ting, og en elev forsvinner i Tro meg når jeg lyver lydbok gratis. Samtidig har flere barn blitt oppsøkt av en ukjent og skummel person som forteller dem grusomme og skremmende historier. Politimann Lars Lukassen har dermed hendene fulle med jobb, særlig siden flere mennesker blir funnet drept. Han har også problemer på hjemmebane som må ordnes, i tillegg til mysteriet rundt den mystiske Johanna, som har flere hemmeligheter.

Gjennom Tro meg når jeg lyver forflytter handlingen seg fra Hønefoss til Vestlandet, når Johanna etterhvert må besøke sin syke mor på sykehjem. Gjennom historien kommer det tydelig frem at Johanna sjelden forteller sannheten, og har en rekke ting hun prøver å holde skjult fra resten av verden. Hva hun er så desperat etter å holde skjult får du vite i Tro meg når jeg lyver lydbok.

Om forfatteren: Ellen G. Simensen

Ellen G. Simensen er en norsk forfatter født 1975. Simensen er i dag bosatt på Ringerike, og er ansatt i Viken fylkeskommune hvor hun jobber innen karriereveiledning. Ellen G. Simonsen er utdannet lærer med mastergrad, og dermed kvalifisert til å undervise fra grunnskolen helt til videregående innen skolesystemet som lektor.

Ved siden av jobben for Viken fylkeskommune er Simensen også forfatter, og er utdannet krimforfatter fra Cappelen Damm sin egen forfatterskole. I tillegg er hun kjent gjennom podkasten sin Helt kriminelt, og har også arrangert en rekke skrivekurs for ungdom. Som forfatter er Simensen kjent for boken Tro meg når jeg lyver.

Lytt gratis