Trekkfuglene Lydbok

4/5

Författare: Erling Greftegreff

Lydbok

Introduksjon

Trekkfuglene er debutboken til den anerkjente forfatteren Erling Greftegreff, som er medlem i den prestisjefylte Rivertonklubben. Det er første bok i serien hans om etterforsker Wilhelm Gran, som totalt består av 3 bøker så langt. I serien blir vi kjent med Gran, som er politietterforsker i Hønefoss, hvor forfatteren selv jobber for politiet.

I Trekkfuglene lydbok begås det et brutalt dobbeltdrap i Hønefoss, hvor to eldre menn er ofrene. Saken er svært utfordrende, og tar leseren eller lytteren med på en reise tilbake i tid for å komme til bunns i hva som har skjedd.

Wilhelm Gran får bruk av sin erfaring fra tiden som hundefører i saken og jakten på drapsmannen i Trekkfuglene lydbok gratis. Han innser at han ikke vil klare å løse saken på egenhånd, og må derfor be om hjelp fra sin gamle tjenestehund, en erfaren schæferhund kalt Satan.

Handling: Trekkfuglene

I Trekkfuglene møter vi den aldrende politietterforskeren Wilhelm Gran. Han jobber som etterforsker på Hønefoss politistasjon. Han har nettopp mistet jobben sin som hundefører i politiet, og er derfor ikke helt fornøyd med hvordan ting går i livet for tiden. Han sliter derfor litt med motivasjonen sin når et grusomt dobbeltdrap begås i Hønefoss, og han får ansvaret med å etterforske saken, for å forsøke å komme til bunns i hva som faktisk har skjedd.

Det er to eldre menn som har blitt brutalt drept. Etterforskningen viser etterhvert at det er stor mulighet for at det har vært profesjonelle drapsmenn involvert i det som har skjedd, selv om det fremdeles er uklart hvilket motiv som står bak drapet. Begge de to drepte mennene er eldre og enslige, og ved første øyekast er det derfor vanskelig å forstå hvorfor en profesjonell drapsmann har vært involvert i Trekkfuglene lydbok.

Videre etterforskning fører til at en asylsøker fra Sør Afrika, som bor på et lokalt asylmottak, blir mistenkt i saken, og arrestert. Wilhelm Gran og hans kolleger klarer ikke få mye informasjon ut av den mistenkte mannen. Likevel viser det seg etterhvert at saken uten tvil er tilknyttet Sør Afrika. Begge de to drepte mennene har nemlig besøkt landet ved flere anledninger, hvor de har dratt på jakt sammen i Trekkfuglene lydbok gratis.

Flere hendelser og spor fra fortiden er viktige for å komme til bunns i saken. Wilhelm Gran klarer heller ikke løse saken alene, og får hjelp fra den yngre politibetjenten Mia, som han ikke alltid kommer godt overens med I Trekkfuglene. I tillegg fører utviklingen i saken etterhvert til at Wilhelm Grans gamle tjenestehund, schæferhunden Satan, også må bidra for å løse saken i Trekkfuglene lydbok.

Om forfatteren: Erling Greftegreff

Erling Greftegreff er en norsk forfatter født 1969. Greftegreff er utdannet politibetjent, og har i siden endt studie ved Politihøgskolen jobbet innen flere ulike avdelinger for politiet. Noen av jobbene han har hatt innen politiet inkluderer 10 år som operativ tjenestemann for flere ulike distrikter, før han senere ble lensmann. Greftegreff har hovedsakelig jobbet i Hønefoss området, hvor han også i dag er ansatt.

Greftegreff er bosatt i nærheten av Hønefoss, mer spesifikt på Hadeland hvor han bor sammen med sin familie. Han debuterte som forfatter i 2016 med boken Trekkfuglene, som er første bok i serien om politietterforsker Wilhelm Gran, som også jobber i Hønefoss. Serien består totalt av 3 bøker så langt.

Lytt gratis