Tre menn til Vilma Lydbok

4.5/5

Författare: Gudrun Skretting

Lydbok

Introduksjon

Tre menn til Vilma er forfatter Gudrun Skretting sin første bok ment for voksne. I boken hører vi historien om Vilma Veierød, en lite sosial kvinne på 35 år. Hun bor alene i et hus hun har arvet, og jobber som musikklærer, selv om hun ikke liker barna hun underviser.

Vilma har aldri møtt sin egen far, og vet ikke hvem han er. Derfor kommer det som et sjokk når hun en dag får beskjed om at faren hennes, Fredrik Mozart Sandvik, er død. Han har etterlatt seg en rekke brev til Vilma, med instruksjoner om å lese et nytt brev hver dag i Tre menn til Vilma lydbok.

Gjennom Tre menn til Vilma lydbok gratis blir vi derfor kjent med Vilma, som gjennom brevene igjen besøker sin egen, til tider, smertefulle barndom og oppvekst. Historien er full av humor og sjarm, og man blir godt kjent med Vilma Veierød.

Handling: Tre menn til Vilma

I Tre menn til Vilma blir vi kjent med Vilma Veierød, en kvinne i midten av 30 årene. Hun jobber som pianolærer, og er ikke akkurat begeistret for hverken jobben sin eller de barna hun underviser. Hun bor alene i et storslått hus, en gammel villa hun har arvet fra en grandtante etter hennes død. I tillegg til å ikke være begeistret for hverken jobben eller barna hun underviser liker hun heller ikke sosiale medier.

Fredrik Mozart Sandviken befinner seg på et fly i retning Oslo fra storbyen London i Tre menn til Vilma lydbok. Etterhvert viser det seg at den gamle mannen, som har på seg løsbart, ikke lenger er live. I tillegg til barten har Fredrik Mozart Sandviken også med seg en bratsj kasse. I denne kassen finner de en rekke brev ment for hans datter, Vilma Veierød.

Vilma Veierød har aldri kjent sin egen far, og vet ikke hverken hvem han er eller hva han gjør. Det kommer derfor som en overraskelse når det en dag står to ukjente menn, en prest og en patolog, på døren hennes. De gir henne beskjed om at faren hennes er død i Tre menn til Vilma lydbok gratis. Vilma selv tenker mye på døden, noe som opptar mye av hverdagen hennes, siden hun helst vil unngå døden.

I tillegg til å gi henne beskjed om at faren hennes er død, har de to mennene også med seg brevene faren hadde skrevet til Vilma. Farens ønske er at hun skal lese disse brevene, et brev hver dag i Tre menn til Vilma. Vilma får derfor et gjensyn med hennes egen fortid i Tre menn til Vilma lydbok.

Om forfatteren: Gudrun Skretting

Gudrun Skretting er en norsk forfatter født 1971 i Akershus. Skretting er utdannet innen musikk, og har i flere år jobbet som pianist. I tillegg til sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole er Skretting også utdannet forfatter, en kvalifikasjon hun fikk ved Norsk barnebokinstitutt.

Som forfatter debuterte Skretting i 2016 med boken Anton og andre uhell. Dette var første bok i serien om Anton, som senere har fått to oppfølgere med bøkene Anton og andre flokkdyr og Anton den store. Skretting ble belønnet med både Kulturdepartementets debutantpris og NBU’s debutantpris Trollkrittet for sin debut. Alle bøkene om Anton er beregnet for barn.

Senere har Skretting også publisert boken Tre menn til Vilma, og har dermed gått over til å også skrive bøker for voksne.

Lytt gratis