Tollak til Ingeborg Lydbok

4.2/5

Författare: Tore Renberg

Lydbok

Introduksjon

I Tollak til Ingeborg lydbok blir vi kjent med Tollak. Tollak er gift med Ingeborg, og er derfor kjent som Tollak til Ingeborg i dalen hvor han bor. Han er en svært sta, gammel mann som alltid gjør alt på sitt vis, siden det selvsagt er det eneste og rette viset.

Han drev en gang i tiden et sagbruk som han gjorde det bra med. Dessverre for Tollak kom det etterhvert byggevarehandel til bygda, som satte en stopp for hans eget sagbruk, siden han ikke kunne konkurrere med prisene deres.

Tollak er nå gammel, og Ingeborg har vært forsvunnet i flere år. Han bestemmer seg derfor for å fortelle barna deres hva som faktisk skjedde med Ingeborg i Tollak til Ingeborg lydbok gratis. Han håper bare at de faktisk kommer, slik at han kan fortelle dem sannheten.

Handling: Tollak til Ingeborg

Tollak er det som kan beskrives som en stabukk. Han er lite trivelig å ha med å gjøre, og er ikke særlig godt likt i bygda. Han må alltid ha ting gjort på sitt vis. Fremskritt og utvikling i samfunnet er ifølge Tollak det verste som kan skje. Hva som skjedde med sagbruket hans når byggevarehandelen kom til bygda er et godt eksempel på dette i Tollak til Ingeborg lydbok.

Likevel, til tross for at Tollak er en stabukk som ingen liker, klarte han likevel å gifte seg med Ingeborg. Hvordan Tollak noensinne endte opp med Ingeborg er det ingen som vet, siden absolutt alle liker Ingeborg. Han er derfor kjent som Tollak til Ingeborg i bygda hvor de bor. Tollak er tøff med barna deres i oppveksten, noe de ikke har glemt etter at de flyttet fra dalen, og ikke har mye kontakt med faren.

Ingeborg forsvant for flere år siden, og ingen vet egentlig helt hva som skjedde, selv om de ikke klandrer henne for å forlate Tollak. Navnet Tollak passer svært godt til bokens hovedperson, siden det faktisk betyr å bråke eller å kjempe, noe han har gjort hele livet. I Tollak til Ingeborg lydbok gratis hører vi også om den litt evneveike Otto, som Tollak bestemte seg for å ta seg av da han var ung.

Nå når Tollak begynner å bli gammel er det på tide å fortelle hans to barn hva som faktisk skjedde med Ingeborg når hun forsvant. Dette har vært en hemmelighet i flere år, men Tollak bestemmer seg for at dette er noe han må fortelle barna i Tollak til Ingeborg.

Tollak til Ingeborg lydbok forteller historien om en mann som hater alt i verden og verden selv, men er berettiget?

Om forfatteren: Tore Renberg

Tore Renberg er en norsk forfatter født 1972 i Stavanger. I oppveksten ble Renberg tidlig interessert i litteratur, og har hentet inspirasjon fra forfattere som Roald Dahl, C.S. Lewis og J.R.R. Tolkien. Ved siden av interessen for litteratur var Renberg også svært interessert i musikk, og spilte i ungdommen både piano, fiolin og gitar. Han er også interessert i fotball, og har spilt for lokalklubben Vidar i en rekke år.

Renberg debuterte som forfatter i 1995 med boken Sovende floke, selv om han i flere år allerede hadde skrevet dikt og andre fortellinger nesten hver dag. Han store gjennombrudd kom i 2003 med boken Mannen som elsket Yngve, som senere har blitt produsert som film og fått flere oppfølgere.

Renberg har vunnet Bokhandlerprisen to ganger, for Charlotte Isabel Hansen og for Tollak til Ingeborg, og har publisert mer enn 30 bøker.

Lytt gratis