Til ungdommen Lydbok

4.1/5

Författare: Linn Skåber

Lydbok

Introduksjon

Til ungdommen er den kritikerroste boken skrevet av komiker Linn Skåber om ungdommen, samtidig som den hyller ungdom. I boken har Skåber intervjuet en rekke ungdommer som alle befinner seg i ulike stadier av livet, og som alle har en veldig unik historie å fortelle.

Gjennom Til ungdommen lydbok får vi innsikt i flere dagligdagse temaer som ofte har en svært stor rolle i ungdommers liv, som kjærlighet, svik, lykke, sorg og desperasjon. Alle som selv har vært ungdom en gang vil kunne relatere til bokens mange temaer, og gråte både av latter og sorg i denne ærlige og åpenhjertige historien om hvordan det er å være ungdom.

Til ungdommen lydbok gratis er full av humor i kjent Skåber stil, men belyser samtidig en rekke viktige temaer knyttet til det som ofte er en svært utfordrende og definerende del av menneskers liv.

Handling: Til ungdommen

Alle som selv har vært ungdom vil huske en svært komplisert tid, hvor ens egen hverdag og kropp står overfor svært store og ofte dramatiske endringer. Det er ikke lett å være ungdom, når glede ofte snus til fortvilelse helt uten grunn, uten at de som står på sidelinjen forstår noe som helst av hva som skjer. I Til ungdommen får vi bedre innsikt i hvordan det faktisk er å være ungdom i dag.

Gjennom en rekke samtaler med ungdom har Skåber skapt en rekke fiktive monologer der hun prøver å sette lys på hva det er som gjør ungdomstiden så utfordrende som den er. Det er en rar tid i et menneskes liv når man både er voksen og barn på samme tid, og man ikke alltid vet helt hvordan man skal oppføre seg, som man høre i Til ungdommen lydbok.

En av flere utfordringer i ungdomstiden er puberteten, spesielt siden kroppen aldri utvikler seg slik man vil sammenlignet med alle andre, noe vi får illustrert i Til ungdommen lydbok gratis. En rekke andre ting som ofte definerer denne tiden blir også illustrert. I tillegg hører vi hjerteskjærende historier fra ungdom som, i tillegg til å være ungdom, møter andre utfordringer som til og med voksne sliter med å håndtere.

Til ungdommen lydbok er en bok for ungdommen, men også for de som selv har vært ungdom, for å bedre huske og forstå hvor utfordrende denne tiden er. I tillegg til å være en svært godt skrevet bok, er Til ungdommen også vakkert illustrert av Lisa Aisato.

Om forfatteren: Linn Skåber

Linn Skåber er en norsk skuespiller, sanger, komiker, manusforfatter og forfatter født 1970. Hun er svært godt kjent over hele landet som en tv personlighet, og har medvirket i flere populære tv programmer i løpet av karrieren. Best kjent er hun kanskje for å ha vært en del av suksess serien Nytt på nytt fra 2007 til 2013 på NRK.

Hun har også fremført flere ganger på scenen, blant annet i musikalene Beatles og Rocky Horror Show på Oslo Nye Teater, og har også vært svært delaktig i Lompelandslaget fra 1993 til 2001. Videre har hun hatt roller i flere filmer, som Tommys inferno, Høtten og Fire høytider.

Skåber debuterte i 2001 med diktsamlingen Erotiske dikt, og har senere publisert en rekke kritikerroste bøker, inkludert Til ungdommen. Hun har også vunnet både Komiprisen og Gullruten.

Lytt gratis