Til din vrede går over Lydbok

5/5

Författare: Åsa Larsson

Lydbok

Introduksjon

Til din vrede går over er den fjerde boken i serien om Rebecka Martinsson fra den svenske forfatteren Åsa Larsson. Denne gangen involverer historien et forsvunnet fly fra den andre verdenskrigen, som ligger på bunnen av en innsjø i den nordlige delen av Sverige.

Noen er villige til å drepe for å holde hemmeligheter, som har ligget under vann siden andre verdenskrig, skjult fra resten av verden i Til din vrede går over lydbok. Hva er det egentlig som er så viktig å holde skjult?

Rebecka Martinsson blir satt på saken, sammen med Anna-Maria Mella i Til din vrede går over lydbok gratis. Sammen gjør de sitt beste for å komme til bunns i hva som skjuler seg på bunnen av innsjøen, og hvem som prøver å holde det skjult.

Handling: Til din vrede går over

I Til din vrede går over møter vi de unge paret Wilma Persson og Simon Kyrö. De driver med dykking på fritiden, og har bestemt seg for å lete etter et forsvunnet fly som stamme fra den andre verdenskrigen, i en innsjø helt nord i Sverige. Til tross for sin unge alder, er paret erfarne dykkere, og sørger for at de har en sikkerhetsline festet til hullet de har laget i isen på det islagte vannet.

Samtidig som de befinner seg på bunnen av innsjøen, hvor de enkelt finner det gamle flyet, kutter noen linje på overflaten, og dekker i tillegg over hullet de er avhengig av for å komme seg tilbake til overflaten. Gjerningspersonen sørger for at hverken Wilma eller Simon kommer seg tilbake til overflaten i Til din vrede går over lydbok. Det befinner seg nemlig en mørk hemmelighet i flyet de vil holde skjult fra resten av verden.

Kroppen til Wilma blir etterhvert funnet i en elv, men det er fortsatt ingen spor etter Simon i Til din vrede går over lydbok gratis. Advokat Rebecka Martinsson blir satt på saken, hvor hun blir gjenforent med etterforsker Anna-Maria Mella. Sammen etterforsker de saken, hvor spor og ledetråder etterhvert fører dem til det savnede flyet.

Hvilke hemmeligheter skjuler et gammelt, tysk transportfly på bunnen av en innsjø, som er verdt å drepe for? Det viser seg at det er flere mennesker med tilknytning til tyske nazister i området, hvor lokalbefolkningen prøver å glemme en mørk fortid fra krigstiden i Til din vrede går over.

I Til din vrede går over lydbok viser det seg også at morderen er klar til å slå til igjen, og er desperat etter å holde fortiden skjult.

Om forfatteren: Åsa Larsson

Åsa Larsson er en svensk forfatter født 1966. Hun er født i Uppsala, men flyttet i ung alder til Kiruna, helt nord i Sverige, hvor hun er oppvokst. Hun er utdannet advokat, og jobbet som skattejurist i flere år før hun etterhvert bestemte seg for å satse på en karriere som forfatter. Dette er en jobb hun også deler med heltinnen i sin serie om Rebecka Martinsson.

Larsson debuterte som forfatter i 2003 med boken Solstorm, som ble belønnet med flere priser. Dette er den første boken i serien om advokat Rebecka Martinsson, som består av fem bøker, inkludert Til din vrede går over. Serien har også blitt produsert som tv serie, som har hatt suksess både i Sverige og en rekke andre land, sammen med bok serien.

Lytt gratis