Syersken fra Paris Lydbok

4.2/5

Författare: Natasha Lester

Lydbok

Introduksjon

I Syersken fra Paris blir vi kjent med Estella Bissette i 1940, hvor hun etterhvert blir tvunget til å flykte fra sitt hjemland til Amerika på grunn av krigen. Hun etablerer etterhvert sitt eget sy studio i New York, og tar opp arven etter sin mor.

I 2015 kommer barnebarnet Fabienne på besøk fra Sydney i anledning Estellas utstilling. Hun stiller flere spørsmål knyttet til familien og bestemorens fortid, siden hun vil vite mer om familiens historie. Syersken fra Paris lydbok leses av Karin Okkenhaug Seim.

Boken er full svært følelsesladet og hjerteskjærende, og likevel full av mot og kjærlighet. Visse hemmeligheter var nødvendige under den tyske okkupasjonen av Frankrike, som du vil høre i Syersken fra Paris lydbok gratis.

Handling: Syersken fra Paris

Estella Bissette var en syerske, som jobbet sammen med sin mor i systuen eller studioet i Paris. Hele livet hennes dreide seg om systuen. Hun hadde vokset opp med en nål i hånden og morens mote ved sin side. Etterhvert nærmer tyskerne seg Frankrike og Paris i 1940, og Estella blir tvunget til å flykte fra det eneste hjemmet hun har kjent i Syersken fra Paris.

Hun sikrer seg en plass på SS Washington, det siste amerikanske skipet som forlot franske farvann. I Syersken fra Paris lydbok får vi høre hvordan Estella vender nesen mot New York med bare et par eiendeler, inkludert symaskinen sin. Som de fleste som reiste til Amerika hadde hun en drøm, en drøm om å en dag åpne sin egen systue.

I Syersken fra Paris lydbok gratis forflytter vi oss etterhvert til 2015. Her møter vi Fabienne Bissette, som har reist fra Sydney til Manhattan for å se en utstilling hvor mye av hennes bestemors design skal stilles ut. Bestemoren Estella er nå 97 år gammel, og har vært en stor del av mote scenen i flere år.

I Syersken fra Paris merker Fabienne seg hvor mye bestemoren har eldes, selv om hun enda er sylskarp. Etter Fabiennes far nylig har døde har hun innsett at det er flere ting hun ikke vet om familien sin, og familiens historie. Sentralt her er det hun ikke vet om bestemorens fortid. Vil Estella forklare alt til Fabienne, eller vil hemmelighetene dø med henne i Syersken fra Paris lydbok?

Om forfatteren: Natasha Lester

Natasha Lester er en Australsk forfatter født 1973 i Perth. Hun er en New York Times og USA Today bestselgende forfatter, og har blant annet publisert Syersken fra Paris og Den franske fotografen. Bøkene hennes har blitt oversatt til flere språk, og selges over hele verden.

Før hun tok fatt på karrieren som forfatter jobbet hun innen markedsføring, som hun var utdannet innen, og var blant annet markedssjef for Maybelline under L`Oreal. Hun var i utgangspunktet interessert i å studere kreativ skriving, men det var ikke tilgjengelig når hun var student. Hun sluttet etterhvert i markedsføringsbransjen og gikk tilbake til universitetet for å studere kreativ skriving når det ble tilgjengelig. Hun bor sammen med sine 3 barn i Perth.

Lytt gratis