Svøm med dem som drukner Lydbok

4.5/5

Författare: Lars Mytting

Lydbok

Introduksjon

Svøm med dem som drukner er en bok som tar leseren med på en reise gjennom flere land og generasjoner, i en bok som ble belønnet med bokhandlerprisen i 2014. I denne historien blir vi kjent med Edvard, som har en veldig mystisk bakgrunn han selv ikke er helt kjent med.

Gjennom Svøm med dem som drukner lydbok hører vi om hva som skjedde når foreldrene hans ble drept i Frankrike da han selv bare var et barn, og han forsvant sporløst i flere dager. Etterhvert ender han opp hos bestefaren sin i Norge.

Senere i Svøm med dem som drukner lydbok gratis blir Edvard mer og mer interessert i å komme til bunns i sin egen historie, etter å ha fått flere ledetråder som kan gi ham de svarene han søker.

Handling: Svøm med dem som drukner

I Svøm med dem som drukner blir vi kjent med Edvard. Han har vokst opp med sin bestefar Sverre på en øde gård i Gudbrandsdalen. Her har han lært alt han trenger å vite om familiens lange tradisjoner som potetdyrkere og bønder. Det er et veldig ensomt liv, hvor han bor i et veldig lite samfunn hvor alle er nysgjerrige og alle vet alles hemmeligheter, noe som er en påkjenning til tider.

Etterhvert i Svøm med dem som drukner lydbok dør Edvards bestefar Sverre, noe som setter spor i Edvard. Han er usikker på hva fremtiden vil bringe, og er også svært nysgjerrig på den vakre kisten til hans bestefar, som ble laget og levert til Sverre flere år før hans død. Sverres antatt døde bror, Einar, var en kjent mester møbelsnekker, kanskje er han likevel ikke død? Einar selv ble holdt borte fra familiegården på grunn av konflikt.

Edvard er sikker på at Einar har en eller annen tilknytning til de mystiske omstendighetene som førte til foreldrenes død i Frankrike, hvor en gammel landmine drepte dem i Svøm med dem som drukner lydbok gratis. Edvard selv overlevde, og var sporløst forsvunnet fra åstedet i fire dager, før han dukket opp et annet sted i Frankrike, da han bare var fire år. Han husker derfor ingenting av hva som skjedde eller hvor han var.

I Svøm med dem som drukner blir i derfor med Edvard på en reise tilbake i tid for å komme til bunns i hva som egentlig skjedde med han, som tar han både til Shetland og Frankrike. Svøm med dem som drukner lydbok er full av kjærlighet, smerte, tap og en uvanlig arv.

Om forfatteren: Lars Mytting

Lars Mytting er en norsk journalist og forfatter født 1968. Mytting har i flere år jobbet som journalist, blant annet for tidsskriftene Aftenposten og Arbeiderbladet, i tillegg til lokalavisen Dagningen. Han har i gjennom årene også hatt en rekke ulike deltidsjobber, blant annet har han jobbet på gård i Canada. Etterhvert fattet han en interesse for forlags industrien, og sikret seg en jobb som forlagsredaktør.

Mytting debuterte som forfatter i 2066 med boken Hestekrefter, som også ble oversatt og solgt til utlandet. Suksessen førte til at han bestemte seg for å satse fulltid som forfatter i 2008, og han har siden publisert en rekke bøker, inkludert den internasjonale suksessen Hel ved. For sin bok Svøm med dem som drukner ble Mytting belønner med den prestisjefylte Bokhandlerprisen.

Lytt gratis