Svein og rotta Lydbok

5/5

Författare: Marit Nicolaysen

Lydbok

Introduksjon

Svein og rotta bøkene er godt kjent blant norske barn og ungdom siden de først kom ut i 1996, og det finnes i dag totalt 16 bøker om de to vennene. I bøkene blir vi kjent med 9 år gamle Svein og hetterotta hans Halvorsen, som stadig finner på nye sprell sammen.

De fleste barn syns ikke at rotter er bra kjæledyr, rotter er jo ganske ekle syns de fleste jevnaldrende barna Svein går på skole med. I Svein og rotta lydbok gratis får vi høre hvordan det faktisk er mulig å ha kjæledyr som andre ikke vil ha, og at det faktisk er helt i orden å gjøre ting litt annerledes.

Halvorsen er likevel en rotte, som betyr at det av og til oppstår morsomme situasjoner hvor både Svein og Halvorsen selv innser at det hadde vært enklere om han ble litt mer akseptert i samfunnet generelt, som du vil høre i Svein og rotta lydbok.

Handling: Svein og rotta

I Svein og rotta lydbok treffer vi også Dan og rotta hans James Bond, Melissa og hennes kjælerotte Pippi, lillebroren til Svein som heter Magnus og selvsagt mor og far. De tre vennene er de eneste som synes det er greit å ha rotter som kjæledyr, alle andre barn mener det er kjempeekkelt. Heldigvis gjør det ingenting, siden de har hverandre, og de deler fascinasjonen for rotter sammen.

Bøkene tar for seg hverdagslige ting som de fleste barn, ungdom og også voksne vil kunne kjenne seg igjen i. Ved hjelp av litt fantasi setter Marit Nicolaysen denne duoen i stadig flere utfordrende situasjoner, hvor humor er en av hovedingrediensene. I Svein og rotta lydbok gratis drar Svein og rotta stadig ut på nye eventyr sammen, og prøver seg på ting som rafting, drag race og drar til og med på ferie til Syden sammen

Et eksempel på dette får vi i Svein og rotta i Syden, hvor Svein mot alle odds klarer å smugle med seg Halvorsen på ferie til utlandet. Det er ikke lett å være på ferie å slappe av, og samtidig se etter en rotte, særlig når folk flest som er i Syden ikke er begeistra for å treffe på rotter på ferie. Ekstra utfordrende blir det når Svein møter en jente som ikke liker rotter, og Halvorsen selv rømmer for å bli kjent med en jente rotte.

Slike scenarier er vanlige i Svein og rotta lydbok serien, og fører til mye latter blant store og små, og vil garantert føre til at barna vil høre mer om denne duoens eventyr.

Om forfatteren: Marit Nicolaysen

Marit Nicolaysen er en norsk forfatter født 1953 i Oslo.. Hun er en utdannet cand.mag fra Universitet i Oslo, og har blant annet jobbet som journalist og forfatter konsulent i Norsk Forfattersentrum, før hun i 2003 ble forfatter på fulltid.

Nicolaysen debuterte i 1985 med boken I Frøyas tegn, og skrev over de neste 10 årene 3 andre bøker før hun i 1996 kom med den første boka i serien om Svein og rotta, som hun i dag er best kjent for. Hun har totalt publisert 16 bøker om denne duoen, alle illustrert av Per Dybvig, som er oversatt til flere andre språk.

I løpet av karrieren har Nicolaysen blitt tildelt Sonja Hagemanns barnebokpris, Skolebibliotekarforeningens litteraturpris og Teskjekjerringenprisen. Bøkene om Svein og rotta har inspirert to filmer så langt.

Lytt gratis