Svarthuset Lydbok

4.5/5

Författare: Peter May

Lydbok

Introduksjon

I Svarthuset har det blitt begått et grusomt drap på Isle of Lewis. Mordet har flere likhetstrekk med et drap et par måneder i forveien på fastlandet, som selvsagt er mistenkelig.

Politietterforsker Fin Macleod blir satt på saken i håp om å komme til bunns i hva som har skjedd i Svarthuset lydbok, når han blir sendt over til øya fra Edinburgh. Hva som har skjedd er derfor hans oppgave å oppklare. Det blir også gjensyn med flere barndomsminner for etterforskeren, som har fortrengt mye av sin tøffe oppvekst.

I Svarthuset lydbok gratis viser saken seg etterhvert å ha flere ting til felles med Fin Macleod sin egen fortid, noe han ikke er veldig begeistret for. Gjennom boken blir det derfor et oppgjør med egne gjenferd for etterforskeren.

Svarthuset: Handling

Detektiv Fin Macleod blir sendt tilbake til stedet hvor han er født, polert og oppvokst som foreldreløs i Svarthuset. Et mord har blitt begått på den lille skotske øya Isle og Lewis i de ytre Hebridene, i den samme lille landsbyen Fin selv stammer fra, Crobost. Mordet har flere likhetstrekk med et brutalt mord han har jobbet med i Edinburgh. Han har ikke vært tilbake på øya mer enn en gang siden han forlot øya da han var yngre.

Hjemkomsten til Crobost blir derfor et oppgjør med en tøff barndom og oppvekst for detektiv Fin Macleod, et oppgjør han helst ville vært foruten i Svarthuset lydbok. Han blir konfrontert med sitt mislykkede ekteskap med Mona, som kollapset når sønnen hans døde. Sorgen og desperasjonen som dominerer hans nåværende liv kombinert med vonde minner fra fortiden og oppveksten er ingen god kombinasjon. Alle som vokser opp i et lite, lukket samfunn har veldig god hukommelse, noe som kommer fort frem.

Det viser seg også at den drepte kvinnen i Svarthuset lydbok gratis, Angel Macritchie, langt er fra noen engel. Hun var kanskje den personen på øya som hadde flest fiender, og uten tvil den personen fra Fin sin egen barndom som han assosierer med flest vonde minner. Listen over mistenkte er derfor veldig lang. Likevel mistenker han at et såpass grusomt mord har blitt begått av noen som ikke stammer fra samfunnet.

Samtidig som Fin etterforsker mordet i Svarthuset, blir han stadig vekk konfrontert med mørke minner fra fortiden, og de han virkelig ikke var veldig grei mot. En av disse er Marsaili, som fremdeles befinner seg på øya i Svarthuset lydbok.

Om forfatteren: Peter May

Peter May er en skotsk forfatter, tv personlighet og manusforfatter født 1951. Han har vunnet en rekke priser både i Skottland og internasjonalt for sitt forfatterskap, inkludert den prestisjefylte prisen Barry Award for krim boken Svarthuset. Han var tidlig i livet fast bestemt på å bli forfatter, men startet som flere andre forfattere som journalist for å tjene penger.

May debuterte som forfatter i 1971, og har siden etablert seg som en av Skottlands fremste forfattere. Bøkene hans har solgt mer enn to millioner eksemplarer i Storbritannia, og flere millioner flere eksemplarer i resten av verden. I tillegg til bøker har han også skrevet manus til flere filmer og tv serier i løpet av en lang og innholdsrik karriere.

Lytt gratis