Svart landskap Lydbok

3.7/5

Författare: Eystein Hanssen

Lydbok

Introduksjon

Svart landskap er første bok i serien om Nora Wold fra Eystein Hanssen. Gjennom bøkene blir vi kjent med Nora Wold, som er en frilansjournalist. I boken reiser den unge journalisten til Nigeria og Nigeriadeltaet, hvor hun har planer om å grave litt rundt i industrien rundt det svarte gullet.

I tillegg til å bli introdusert til Nora Wold blir vi også kjent med Roger Eik, som også befinner seg i Nigerdeltaet på samme tid. Han jobber som leiesoldat her, og jobber på det som kanskje er ansett som feil side av konflikten som oppstår her når vi blir kjent med ham i Svart landskap lydbok.

Gjennom Svart landskap lydbok gratis blir hverdagen til både Nora og Roger veldig farlig etterhvert, og flere mennesker begynner å dø i den korrupte kampen om oljen.

Handling: Svart landskap

Svart landskap er en blanding mellom fiksjon og virkelighet, der flere hendelser og personer er inspirert fra virkeligheten. Boken er en påminnelse om hva som for tiden skjer i Afrika, hvor oljebransjen er veldig korrupt, og oljeselskapene har mer makt og penger enn landene de opererer selv har.

I boken blir vi kjent med den unge frilansjournalisten Nora Wold, som reiser til Nigeria. Hun setter kursen mot Nigeriadeltaet, hvor hun vil undersøke hva som egentlig foregår i oljebransjen her. Kolonitiden hører ikke fortiden til, den lever fremdeles i beste velgående i Svart landskap lydbok, hvor Afrikanske land og ressurser blir utnyttet av flere andre land, inkludert Norge og norske oljeselskap.

Videre i boken blir vi også kjent med leiesoldaten Roger Eik, som jobber for oljeselskapene i området innen sikkerhet. Han jobber for de som kan anses som fienden i kampen mot korrupsjon i deltaet, noe Nora er fullt klar over. Etterhvert skjer det uventede ting i Svart landskap lydbok gratis, og et ungt søskenpar dør av olje forgiftning. Både Nora og Roger er på jakt etter svarene som forklarer hvordan dette skjedde, selv om de har ulikt motiv.

Gjennom Svart landskap blir vi vitne til hva oljeselskapene og den korrupte industrien de opererer i er villig til å gjøre for å beskytte sine egne interesser. Både Nora og Roger befinner seg etterhvert i fare, og blir klar over at de har en felles fiende.

Stadig flere folk som kjenner til Nora og Roger dør og forsvinner, som betyr at de må legge ut på flukt for å overleve i Svart landskap lydbok.

Om forfatteren: Eystein Hanssen

Eystein Hanssen er en norsk forfatter og journalist født 1965 i Oslo. Hanssen har i tillegg jobbet innen filmindustrien i løpet av karrieren sin, og har bidratt til flere norske produksjoner innen film og tv. Han var også en av grunnleggerne av Rabalder i 1996, som er et produksjonsselskap.

Hanssen debuterte som forfatter i 2010 med boken De ingen savner, som er første bok i serien om Elisabeth Sunee Rathke, som totalt består av 7 bøker. Han har senere starte en ny serie, Nora Wold serien, da han i 2018 publiserte Svart landskap.

Hanssen har blitt nominert til bokhandlerprisen to ganger så langt i karrieren sin.

Lytt gratis