Stormfuglen Lydbok

4.3/5

Författare: Frid Ingulstad

Lydbok

Introduksjon

Stormfuglen er en bok fra en av Norges mest leste og mest produktive forfattere, Frid Ingulstad, som har publisert godt over 200 bøker så langt i sin litterære karriere. Denne boken ble publisert i 1990, og har solgt svært godt i Norge siden da.

I en lang og innholdsrik karriere har Ingulstad fokusert på å skrive serier, Stormfuglen lydbok er derfor en mer unik bok fra den kjente forfatteren, siden den er frittstående. I boken benytter forfatteren seg på erfaringer fra virkeligheten når hun skildrer hverdagen til Rigmor.

Stormfuglen lydbok gratis er en bok som kan være vanskelig å lese, hvor Rigmor møter på en rekke svært brutale utfordringer. Likevel blir vi med Rigmor på en reise hvor hun vokser betraktelig som menneske.

Handling: Stormfuglen

I Stormfuglen blir leseren eller lytteren introdusert til og bedre kjent med Rigmor. Hun har vært svært heldig i livet, og har blitt født inn i en familie og i et miljø fylt med økonomisk sikkerhet og trygghet. Hun er en del av den privilegerte overklassen som ikke møter på de største utfordringer i hverdagen, i motsetning til de aller fleste mennesker i verden. Hennes oppfattelse av virkeligheten og samfunnet er derfor ikke helt som den bør være.

Som en kvinne fra den velstående delen av det norske samfunnet har Rigmor alltid hatt det hun har hatt behov for, og er ikke veldig godt kjent med de utfordringene folk flest møter på i hverdagen. Som en overklasse kvinne er hun derfor i ferd med å få en noe brutal introduksjon til hverdagen til de som er mindre privilegerte enn de hun selv er i Stormfuglen lydbok. Dette møtet kommer gjennom kjærligheten og forholdet hennes til en mann.

Mannen Rigmor forelsker seg i, og etterhvert bestemmer seg for å flytte sammen med i Stormfuglen lydbok gratis, kommer fra en annen del av samfunnet enn det hun selv gjør. Han sliter med traumer i hverdagen, og tyr til alkohol for å takle sine problemer. I tillegg til dette kan han klassifiseres som en psykopat. Samlivet mellom Rigmor og denne mannen byr derfor på store utfordringer for en kvinne som ikke er kjent med livets mørke side.

Stormfuglen er en bok hvor forfatteren har blitt inspirert av virkeligheten, og benyttet seg av svært ekte erfaringer for å skildre forholdet mellom de to. Stormfuglen lydbok tar opp en rekke ulike temaer, særlig ting som motgang og hvordan mennesker vokser.

Om forfatteren: Frid Ingulstad

Frid Ingulstad er en norsk forfatter født 1935. Hun er en av Norgeshistoriens mestselgende forfattere, og har i løpet av en svært lang og innholdsrik karriere publisert mer enn 200 bøker totalt, inkludert Stormfuglen. Hun har gjennom livet sitt hatt en rekke ulike jobber, inkludert som flyvertinne på Fred Olsen Flyselskap, og radiotelegrafist på skip mellom Norge og USA.

Ingulstad debuterte som forfatter i 1965 med boken Hva livet gir deg, Camilla, og har senere publisert en lang rekke populære bøker. Best kjent er hun kanskje for sin serie Sønnavind, i tillegg til andre verk som Kongsdøtrene og Ingebjørg Olavsdatter.

Lytt gratis