Stemmen Lydbok

4.5/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Stemmen er den sjette boken om lensmann Ole Vik og hans kollega Cecilie Hopen fra den kritikerroste forfatteren Jørgen Jæger, satt i den fiktive byen Fjellberghavn. Det blir derfor gjensyn med flere kjente karakterer i denne boken.

Det er helt klart at Fjellberghavn er et veldig farlig sted å bo, siden Ole Vik og Cecilie Hopen stadig har hendene fulle med å løse nye drapssaker og mysteriet. Denne gangen er det en biljakt som er katalysatoren for hele historien i Stemmen lydbok.

Gjennom Stemmen lydbok gratis blir både Ole Vik og Cecilie alvorlig skadet i biljakten, og Cecilie blir i tillegg til dette kidnappet av gjerningspersonene. Hun blir vitne til dobbeldrap, men lider av hukommelsestap, og husker ingenting fra hendelsen utenom morderens stemme.

Handling: Stemmen

I Stemmen begynner handlingen utenfor Fjellberghavns grenser, i nabobygda. I løpet av en rutinekontroll nekter en bil å stoppe for politiet i nabobygda. Lensmann Ole Vik og hans team i Fjellberghavn blir derfor satt på saken, og bedt om å sørge for at bilen stopper i Fjellberghavn.

Dette er enklere sagt enn gjort, når bilen ikke stopper for politiet i Fjellberghavn, men i stedet kjører rett gjennom kontrollen, og rett gjennom Ole Vik, som blir livstruende skadd. Cecile Skogen setter etter gjerningspersonene i bilen sin, med Ole Vik liggende bak seg i veikanten, som du vil høre i Stemmen lydbok.

Bilen har forsvunnet, og Cecilie Skogen leter etter spor på hvor den kan befinne seg. Da hun finner dem, ender det med at Cecilie blir kidnappet av gjerningsmennene, hvor hun etterhvert blir vitne til et dobbeltdrap i Stemmen lydbok gratis.

Uten å ha noen som helst formening om hvordan hun havnet der, våkner Cecile opp på sykehus. Hun lider av hukommelsestap, og husker ingenting annet enn gjerningsmannens skumple stemme. Snart begås det flere drap i byen, og de mistenker at den mystiske Stemmen står bak.

Etterhvert begynner politiet, med Cecilie Skogen i spissen, å se en forbindelse mellom de forskjellige drapene, og innser at han dreper vitner. Det vet likevel ikke hva disse ofrene har vært vitner til, og hvorfor de blir drept i Stemmen lydbok. Samtidig som dette skjer, befinner Ole Vik seg på sykehus, hvor han er hardt skadd. Det foregår også en kontroversiell nobelprisutdeling som bakteppe for alt som skjer.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter født 1946 i Bergen. Jæger debuterte som forfatter i 2003 med boken Skyggejakten, som har blitt fulgt opp av flere andre bøker i serien om Ole Vik.

Jæger er best kjent i Norge som forfatteren bak den suksessfulle og kritikerroste serien om lensmannen Ole Vik, satt til den fiktive byen Fjellberghavn. Han har etterhvert etablert seg som en av Norges ledende og mest solgte krimforfattere. Totalt har han solgt over en million bøker i serien om Ole Vik i Norge.

Jørgen Jæger har blitt nominert til Bokhandlerprisen flere ganger, inkludert for boken Stemmen. Bøkene hans er også oversatt til flere andre språk, og er tilgjengelig i utlandet.

Lytt gratis