Spilt blod Lydbok

3.5/5

Författare: Åsa Larsson

Lydbok

Introduksjon

Spilt blod er den andre boken i serien om Rebecka Martinsson fra den svenske forfatteren Åsa Larsson. I boken blir vi derfor igjen med advokaten Rebecka Martinsson, som nylig har blitt tvunget til å gjøre ting de færreste advokater noen gang kunne forestilt seg å måtte gjøre.

I Spilt blod lydbok hører vi om et nytt drap i Kiruna, hvor Martinsson selv er fra, og igjen befinner seg. Mordet har flere likhetstrekk til den situasjonen hun befant seg i sist gang hun var på besøk i hjembygda.

Gjennom Spilt blod lydbok gratis står Martinsson derfor igjen overfor et mysterium, og muligens mer enn bare et mord. Hun må derfor jobbe fort for å finne ut hva som skjer, og hvem som står bak det hele, før de slår til igjen.

Handling: Spilt blod

Det er midtsommer i Sverige, den tiden av året når lyset aldri helt forsvinner gjennom natten, som signaliserer at enda en lang, kald og isolerende vinter endelig er over igjen. Det er midt i denne magiske årstiden at en brutal morder har bestemt seg for å slå til i Spilt blod. En kvinnelig prest, som var svært god til å skaffe seg både beundrere og fiender, har blitt funnet hengende i sin egen kirke.

En advokat fra storbyen, som selv er ganske så bekjent med døden, kommer inn i bildet idet politiet og medlemmene av menigheten prøver å komme til bunns i hva som har skjedd med presten i Spilt blod lydbok. Det var ikke lenge siden at advokat Rebecka Martinsson befant seg i en situasjon hvor hun måtte drepe tre menn, for å stoppe en lignende drapsbølge, en som også involverte en prest.

Nå er hun tilbake i Kiruna, området hun er født og oppvokst i Sverige, samtidig som en sta politi kvinne jobber med saken, og de som enten elsket eller hatet den døde presten sørger eller nyter hennes bortgang. Jo dypere Rebecka blir dratt inn i mysteriet, et mysterie som snart vil kreve et nytt offer, jo mer føler hun vekten av den døde kvinnens verden på hennes skuldre i Spilt blod lydbok gratis.

Den døde prestens verden var full av smerte, helbredelse, synd og seksualitet, og kanskje mer enn noe annet, ofring, som lytteren eller leseren vil se i Spilt blod. Rebecka Martinsson står derfor over en svært stor utfordring, på et sted hun har prøvd å komme seg bort fra hele livet i Spilt blod lydbok.

Om forfatteren: Åsa Larsson

Åsa Larsson er en svensk forfatter født 1966 i Uppsala. Til tross for at hun ble født i Uppsala, tilbrakte hun oppveksten sin i Kiruna, helt nord i landet, et sted som ofte er å finne i hennes bøker. Hun er også, som sin heltinne Rebecka Martinsson som hun skriver om, utdannet advokat.

Larsson har vunnet en rekke prestisjefylte priser etter at hun debuterte med boken Solstorm i 2003. Dette var den første boken i serien om advokat Rebecka Martinsson, som foreløpig består av seks bøker, inkludert oppfølgeren til hennes debut, Spilt blod. I tillegg til krimserien om Rebecka Martinsson har Larsson også publisert en rekke frittstående bøker.

Lytt gratis