Søsterklokkene Lydbok

4.8/5

Författare: Lars Mytting

Lydbok

Introduksjon

Søsterklokkene er den første boka i Hekne trilogien fra forfatter Lars Mytting. I boka blir vi kjent med den unge Astrid, som bor helt innerst i Gudbrandsdalen, i en liten landsbygd kalt Butangen. Den nye presten som nettopp har flyttet til bygda, har bestemt seg for at det er nødvendig å gjøre store endringer med den gamle stavkirken i bygda.

Presten henter derfor inn en ung tysk arkitekt for å realisere sin plan. De gamle klokkene i kirka har en egen historie i lokalsamfunnet, og er kjent for å ringe av seg selv for å varsle innbyggerne om fare i Søsterklokkene lydbok.

I Søsterklokkene lydbok gratis hører vi hva som skjer når de tre menneskene møtes i 1879. Vi hører også historien om tvillingsøstrene kirkeklokkene i sin tid ble støpt for, og historien bak de mystiske klokkene.

Handling: Søsterklokkene

Så lenge folk kan huske, har den den gamle stavkirkens klokker runget ut over den isolerte landsbyen Butangen i Norge. Klokkene ble støpt for å minnes de siamesiske tvilling søstrene som delte hele livet sitt sammen innerst i Gudbrandsdalen. Klokkene har etterhvert blitt kjent for å ringe av seg selv for å varsle fare i Søsterklokkene. I 1879 flytter den unge presten Kai Schweigaard til den avsidesliggende landsbyen.

I Butangen bor også den unge Astrid Hekne, som lengter etter et moderne liv i Søsterklokkene lydbok. Hun øyner en mulighet til å komme seg ut gjennom den nye presten, som trenger en tilknytning til lokalsamfunnet om han vil realisere sine planer om å endre på den gamle stavkirken, med sine hedenske symboler og overnaturlige klokker. Presten inngår etterhvert en avtale med en fremmed, sofistikert, tysk arkitekt, og inviterer han inn i lokalsamfunnet.

Alle disse handlingene fører etterhvert til at landsbyen og Astrid er fanget mellom fortiden, nåtiden og fremtiden, når mørke krefter etterhvert settes i sving i Søsterklokkene lydbok gratis. Videre i historien blir vi bedre kjent med Astrid, som selv er fra den samme garden hvor de to tvillingsøstrene en gang for lenge siden ble født, og som etterhvert satte disse kreftene i sving.

Søsterklokkene forteller historien om tre forskjellige mennesker, og hvordan deres skjebner møtes i den øde landsbyen Butangen. Den unge tyskeren, arkitekten Gerhard, blir etterhvert svært interessert i den unge Astrid. Det viser seg også senere at det ikke bare er Gerhard som har et godt øye til Astrid i Søsterklokkene lydbok.

Om forfatteren: Lars Mytting

Lars Mytting er en norsk forfatter og journalist født 1968 i Fåvang. Han har i flere år jobbet som journalist, og har blant annet jobbet for Aftenposten, Dagningen og musikkmagasinet Beat. Tidligere har han også hatt en rolle som forlagsredaktør, før han etterhvert selv satses på en karriere som forfatter.

Mytting debuterte som forfatter i 2006 med boken Hestekrefter. Senere har han også publisert bøkene Vårofferet, Hel ved, Svøm med dem som drukner, Søsterklokkene og Hekneveven. Mytting er best kjent for sin bok Hel ved, kjent som Norwegian Wood på engelsk, en av Skandinavias største salgssuksesser i nyere tid, og har solgt flere hundre tusen eksemplarer i utlandet.

Lytt gratis