Sorgenfri Lydbok

4.4/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

I Sorgenfri vender Harry Hole tilbake for fjerde gang, i den suksessfulle serien om detektiven som er litt for glad i alkohol. Denne gangen står Harry Hole overfor flere store utfordringer, særlig den som involverer hans gamle flamme Anna.

I løpet av et bankran i Oslo blir en ansatt drept av ransmannen, som forsvinner med to millioner kroner, i det som utløser en kjedereaksjon Harry helst ikke vil være involvert i. Harry Hole har nok å bekymre seg for på hjemmefronten, etter at hans eks kjæreste Anna blir funnet død, etter å ha tilbrakt en alkohol fylt natt sammen med Harry i Sorgenfri lydbok.

Harry Hole blir utpekt som hovedmistenkt i drapet av hans tidligere flamme, samtidig som han ikke husker mye av hans siste natt sammen med henne. I Sorgenfri lydbok gratis blir vi videre med Harry Hole fra Oslo til Brasil i jakten på svarene han leter etter.

Handling: Sorgenfri

I Sorgenfri starter handlingen på et overvåkningskamera i en bank i Oslo. En mann går inn i banken og retter en pistol mot hodet til en kvinne bak kassen, og gir henne beskjed om å telle til tjuefem, og gi ham pengene han er på jakt etter. Når han ikke får pengene fort nok, bestemmer han seg for å dra avtrekkeren, og dreper den unge kvinnen. Raneren forsvinner med to millioner kroner i utbytte.

Etter en kveld full av fyll sammen med sin tidligere kjæreste fra en mørkere tid i livet hans, Anna Bethsen, våkner detektiv Harry Hole opp hjemme fyllesyk og med hodepine. Han har ingen telefon og ingen minner fra de siste 12 timene av livet sitt. Samme dag blir Anna funnet skutt og drept i hennes eget soverom i Sorgenfri lydbok.

Funnet av hans døde eks fører til at Harry Hole blir hovedmistenkt i saken som ledes av hans lite trivelige motpart Tom Waaler, som selvsagt byr på trøbbel for Harry Hole i Sorgenfri lydbok gratis. Samtidig som dette skjer, fortsetter den nådeløse bankraneren å rane stadig flere banker, uten at de kommer nærmere i jakten på å stoppe ham.

I Sorgenfri blir vi med Harry Hole på en utfordrende reise, både personlig og profesjonelt, hvor han reiser fra Oslos gater til Brasil, i en kamp mot klokken for å renvaske sitt eget navn samtidig som han kommer til bunns i ransbølgen.

Det viser seg også etterhvert at hans erke fiende Tom Waaler ikke er helt ferdig med Harry Hole, som i Sorgenfri lydbok virkelig får gjennomgå.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født 1960 i Oslo. I tillegg til å være forfatter har Nesbø tidligere jobbet som økonom, journalist og profesjonell fotballspiller. Han er også godt kjent som frontmann i det norske bandet Di Derre, som han hadde stor suksess med før han debuterte som forfatter i 1997.

Nesbø er en anerkjent krimforfatter kjent over hele verden, hovedsakelig takket være sin suksess serie om detektiv Harry Hole. Serien består foreløpig av 12 bøker, inkludert Sorgenfri. I tillegg har Nesbø skrevet flere frittstående bøker, som Hodejegerne, og har også hatt suksess med barnebok serien Doktor Proktor.

Jo Nesbø er en av Norges mestselgende forfattere gjennom historien, og har solgt over 50 millioner eksemplarer av sine bøker over hele verden, og er oversatt til mer enn 50 ulike språk.

Lytt gratis