Som avtalt med legen Lydbok

4.4/5

Författare: Anne-Britt Harsem

Lydbok

Introduksjon

Som avtalt med legen er en bok som skildrer Aleksander og hans mors liv i Norge, hvor en liten gutt gradvis blir avhengig av pillemisbruk som følge av den behandlingen han får i det norske helse systemet. Boken er ført i pennen av den rutinerte og anerkjente forfatteren Anne-Britt Harsem, som har tatt for seg flere tøffe hendelser i løpet av sitt forfatterskap.

Gjennom Som avtalt med legen lydbok hører vi historien om den glade gutten, som etter å bli diagnostisert med ADHD gradvis forsvinner dypere og dypere inn i det norske helsevesenet, hvor han mottar kritikkverdig behandling, som etterhvert fører til avhengighet og pillemisbruk.

I Som avtalt med legen lydbok gratis hører i hvordan dette skjedde, og hvilke lærdommer det er mulig å dra fra Aleksanders liv og behandling.

Handling: Som avtalt med legen

I Som avtalt med legen møter vi den unge gladgutten Aleksander, og hans mor. Aleksander er en livsglad gutt, full av glede og energi. Boken skildrer, ved bruk av Aleksanders mor, og fra hennes synspunkt, hva som førte til at Aleksander gikk fra å være en positiv liten gutt, til å bli avhengig av piller.

Gjennom Som avtalt med legen lydbok blir vi vitne til at Aleksander går fra å bli diagnostisert med ADHD, til å misbruke piller. Boken forteller historien om en mor som bare vil hennes sønns beste, og selvsagt ikke har kompetanse til å motsi leger og psykiatere, som etterhvert bestemmer seg for å medisinere den unge gutten, når det strengt tatt ikke var behov for det.

Det norske helsevesenet er full av hindringer, og er svært byråkratisk, noe Aleksander og hans mor blir godt kjent med. Et system som er laget for å hjelpe de som har behov for det, og de som er mest utsatt i samfunnet, ender ofte opp med å skade dem, noe Aleksander er et eksempel på, og noe vi ser i Som avtalt med legen lydbok gratis.

I tillegg til et tungvint støtteapparat, er samfunnet også fullt av fordommer mot de som sliter mer enn andre, noe Aleksander får kjenne på. I Som avtalt med legen hører vi hvordan Aleksander gradvis går fra å være en gladgutt til en pillenarkoman.

Gjennom Som avtalt med legen lydbok blir en rekke problemer med det norske helsevesenet, og samfunnet, belyst og diskutert, i håp om at ingen andre små barn vil bli behandlet på samme vis som Aleksander ble.

Om forfatteren: Anne-Britt Harsem

Anne-Britt Harsem er en norsk forfatter født 1961. Hun debuterte i 2007 med barneboken Krabbeluredikt og slikt, en bok hun publiserte på eget forlag. Senere har hun også publisert KortPoesi på eget forlag, før Nova, Liv forlag og Cappelen Damm har publisert resten av hennes forfatterskap. Harsem er best kjent for sine skildringer av kontroversielle og tøffe saker som har foregått i Norge i nyere tid.

I boken Naboene 22. juli og tiden etter forteller hun historien om naboene til Utøya den tragiske dagen. Hun har også skrevet historien til flere ofre fra både Tysfjord saken og Alvdal saken, som er blant Norges største overgrepsskandaler. I Som avtalt med legen forteller historien om hvordan en ung gutt ble pillenarkoman takket være det norske helsevesenet.

Lytt gratis