Solvokteren Lydbok

4.9/5

Författare: Maja Lunde

Lydbok

Introduksjon

Solvokteren er den andre boken i serien Årstidskvartetten fra forfatter Maja Lunde, og oppfølgeren til bestselgeren Snøsøsteren. I boken blir vi kjent med den unge jenta Lilja. Hun bor utenfor landsbyen sammen med bestefar, som dyrker grønnsaker.

I denne verden er ting veldig annerledes, og Lilja husker bare så vidt solen i Solvokteren lydbok. En dag setter Lilja ut på et lite eventyr når hun finner en skjult sti som leder henne inn i skogen hun aldri har vært i før.

Den eventyrlystne jenta setter dermed ut på et uforglemmelig eventyr, hvor hun møter på flere tøffe utfordringer, men også glede og håp i Solvokteren lydbok gratis. Reisen og eventyret Lilja setter ut på vil etterhvert igjen gi den unge jenta håp om at det en gang vil bli vår igjen.

Handling: Solvokteren

I Solvokteren blir vi introdusert til en mystisk verden. I denne verden blir vi kjent med en liten landsby ved siden av en skog og to vakre fjell med en elv som flyter mellom dem. Denne verden er i utgangspunktet ganske blek, siden sola har forsvunnet, og det aldri slutter å regne. Det er i denne verden Lilja bor sammen med bestefaren sin, bestefaren som dyrker grønnsaker i den bløte jorda.

Det er Liljas bestefar som leverer grønnsaker til landsbyen, han er den eneste som klarer å dyrke noen ting, noe han gjør i drivhuset sitt. En dag i Solvokteren lydbok glemmer bestefar å ta med seg matpakken sin når han forsvinner ut i drivhuset for å jobbe. Lilja går derfor etter ham for å sørge for at han har noe å spise i løpet av dagen.

I drivhuset blir Lilja sjokkert. Hun finner ut at det ikke gror noen ting i drivhuset, på samme vis som at ingenting gror utenfor drivhuset på grunn av det konstante regnet og uten sola. Solvokteren lydbok gratis tar derfor en drastisk vending, når Lilja bestemmer seg for å følge etter bestefaren sin inn i skogen, på en sti hun egentlig ikke har lov til å bruke.

Lilja setter dermed ut på sitt livs eventyr i Solvokteren lydbok, når hun følger den skjulte stien inn i den mørke skogen. Det hun etterhvert finner ut kommer til å snu opp ned på hverdagen til både Lilja, bestefaren hennes og resten av landsbyen i Solvokteren. Eventyret den unge jenta begir seg ut på er fullt av både utfordringer og kjærlighet.

Om forfatteren: Maja Lunde

Maja Lunde er en norsk forfatter født 1975 i Oslo. Lunde er utdannet ved Universitetet i Oslo, hvor hun studerte medier og kommunikasjon, og har gjennom en innholdsrik karriere hatt flere ulike jobber og roller. Noen av jobbene hun har hatt inkluderer Amadeusfestivalen og Barnas supershow.

Hun debuterte som forfatter i 2012 med boken Over grensen, og har siden publisert en rekke ulike barnebøker og bøker for voksne. Lunde ble i 2015 tildelt den prestisjefylte Bokhandlerprisen for boken Bienes historie, og har også høstet ros for serien Årtidskvartetten, som foreløpig består av to bøker, Snøsøsteren og Solvokteren.

Flere av Lunde sine bøker har blitt oversatt og solgt til andre land, og hun har blant annet toppet en bestselgerliste i Tyskland med boken Bienes historie.

Lytt gratis