Solstorm Lydbok

4/5

Författare: Åsa Larsson

Lydbok

Introduksjon

Solstorm er den første boken i den populære serien om advokaten Rebecka Martinsson fra forfatter Åsa Larsson. I denne krimdebuten blir vi vitne til et bestialsk og grusomt drap i en kirke i Kiruna, helt nord i Sverige.

Drapsofferets bror i Solstorm lydbok ringer til Rebecka Martinsson, som nå befinner seg i Stockholm, for å få hjelp til å renvaske seg, siden hun selv er mistenkt i saken. Martinsson har få gode minner fra sin tid i Kiruna, men bestemmer seg likevel for å hjelpe sin barndomsvenn.

Solstorm lydbok gratis er en bok full av vendinger, idet Rebecka Martinsson innser at den eneste måten hun kan komme til bunns i hva som har skjedd og renvasker sin venn, er om hun selv finner morderen.

Handling: Solstorm

I Solstorm møter vi Rebecka Martinsson. Hun er på vei hjem til Kiruna, byen hun forlot i skam flere år tidligere. Som en utdannet advokat fra Stockholm har Rebecka en god grunn til å reise hjem igjen. Hun reiser hjem for å være der for hennes gode venn Sanna, som nettopp har mistet broren sin. Hennes bror ble brutalt drept i en kirke han var en stor del av å drive i Kiruna.

Sanna er vakker og skjør, og trenger noen som Rebecka til å hjelpe henne gjennom skyldfølelsen hun sliter med, og som holder på å spise henne opp innvendig i Solstorm lydbok. Hun trenger også hjelp fra Rebecka til å hindre en ambisiøs aktor og en utholdende politikvinne, som mistenker Sanna for å ha drept sin bror. Rebecka har derfor en stor jobb foran seg for å hjelpe hennes gode venn gjennom denne tøffe tiden.

Solstorm lydbok gratis fører etterhvert til at Rebecka selv må komme til bunns i hvem som står bak drapet av den karismatiske lederen Viktor, for å renvaske og hjelpe sin gode venn Sanna. Jakten på morderen tar Rebecka tilbake i tid, hvor hun må gjenoppleve sin mørke fortid som hun reiste fra i Kiruna. Hun jakter på morderen av en mann hun en gang så opp til, men som hun nå er usikker på om hun noen gang kjente.

Gjennom Solstorm blir vi med Rebecka på en jakt etter en drapsmann med mørke og vridende motiver. Det viser seg etterhvert at hun står overfor en konspirasjon i jakten på morderen i Solstorm lydbok.

Om forfatteren: Åsa Larsson

Åsa Larsson er en svensk forfatter født 1966 i Uppsala i Sverige. Larsson er oppvokst i Kiruna, som er en del av den nordligste delen av Sverige. Før hun bestemte seg for å satse som forfatter på fulltid var Larsson aktiv som jurist, etter å ha studert og utdannet seg ved Uppsala Universitet. Denne jobben har også heltinnen i hennes serie om Rebecka Martinsson.

Larsson er best kjent for sin krimserie om Rebecka Martinsson, som hun startet med boken Solstorm i 2003. Denne boken ble belønnet med det prestisjefylte Svensk Debutant diplomet, og ble også nominert til Duncan Lawrie International Dagger prisen. Boken har også blitt produsert som film, og serien om Rebecka Martinsson har blitt produsert som tv serie.

Lytt gratis