Snøsøsteren Lydbok

5/5

Författare: Maja Lunde

Lydbok

Introduksjon

Snøsøsteren er en kalenderbok utenom det vanlige, og skiller seg betraktelig fra andre bøker i denne sjangeren. Boken består av 24 deler, hvor selve boken dermed fungerer som en alternativ julekalender. Barnet kan selv lese en del hver dag, eller man kan lese høyt for dem. Det er garantert å gi mer glede enn mer vanlige kalendere.

I Snøsøsteren lydbok får vi høre om Julian. Julaften nærmer seg med stormskritt, og det er selvsagt en stor dag for alle barn. Dagen er ekstra spesiell for Julian, siden han faktisk har fødselsdag på julaften. Denne julaften fyller Julian 11 år, og begynner å bli stor.

Julaften er vanligvis Julians favoritt dag. I år er det litt annerledes, som resten av hverdagen hans har vært etter søsteren Juni døde. Når Julian møter Hedvig øyner han likevel håp for en god jul i Snøsøsteren lydbok gratis, som er illustrert av Lisa Aisato.

Handling: Snøsøsteren

Ingenting har vært som det skal etter at Julians søster Juni døde i Snøsøsteren. Både Julian og familien hans sørger enda etter søsterens bortgang, som selvsagt er forståelig. Julaften er normalt sett Julians absolutte favoritt dag, siden det ikke bare er julaften, men også bursdagen hans. Det er derfor han har fått navnet Julian, som du vil høre i Snøsøsteren lydbok.

Hele desember går normalt sett med til å gradvis sette huset i stand til denne dagen. Huset pyntes med all den kjekke julepynten de har, adventsstaken er oppe, og spenningen stiger frem mot julaften, og de har årets beste dag sammen som en familie. Julaften er bare seks dager unna, og de finnes ikke noe julepynt i hele huset. Gaver har han heller ikke hørt noe om, og har vel egentlig gitt opp på det i Snøsøsteren lydbok.

Julian føler at foreldrene er som kopier av seg selv siden de ikke er seg selv lenger, de ser bare ut som foreldrene hans slik han kjenner dem. Ikke helt den julen han trengte etter søsterens død. En dag er Julian i svømmehallen med bestevennen sin John i Snøsøsteren. Gjennom vinduet, utenfor svømmehallen, ser han plutselig et stort smil, omkranset av rødt hår. Det er en jente han aldri har sett før.

Han møter henne utenfor svømmehallen, og han finner ut at hun heter Hedvig. De blir fort bestevenner, og Julian blir med hjem til det store hvite huset hennes. Det er fullt av kule rom de leker i. Julian blir optimistisk med tanke på jul igjen. Likevel er det noe som ikke stemmer helt, huset er veldig mystisk, og hvem er den gamle mannen han ser rundt huset? Hedvig har en hemmelighet hun holder skjult i Snøsøsteren lydbok gratis.

Om forfatteren: Maja Lunde

Maja Lunde er en norsk forfatter født 1976 i Oslo. Hun studerte medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og har hatt flere roller innen denne industrien etter endt studie. I tillegg til å være forfatter er hun også manusforfatter, og har skrevet manus til flere filmer i Norge.

Maja Lunde er også kjent for å ha bidratt til Barnas supershow som manusforfatter, i tillegg til Side om Side og Hjem.

Lunde vant i 2015 Bokhandlerprisen og senere Fabelprisen i 2016 for sin roman Bienes historie. Flere av hennes bøker har blitt solgt til utlandet, hvor de har blitt bestselgere. Hun skriver bøker både for barn, ungdom og voksne, i tillegg til en som passer alle aldre med Snøsøsteren.

Lytt gratis