Snømannen Lydbok

4.8/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Snømannen lydbok, er den 7. boken fra kriminalforfatteren Jo Nesbø, om den iherdige politietterforskeren Harry Hole, som har sine problemer med både livet og alkoholen, men som aldri gir opp og jobber iherdig for å løse en sak.

Jo Nesbø, er en av Norges fremste kriminalforfattere og bøkene hans har solgt i over 50 millioner eksemplarer og har blitt oversatt til over 50 språk. Snømannen som kom ut i 2007, ble senere filmatisert og Jo Nesbø fikk tildelt både Den norske leserprisen og Bokhandlerprisen, begge i 2007.

Handlingen starter med det som tilsynelatende fremstår som en uskyldig snømann, men som Harry Hole raskt kobler til en rekke gamle forsvinningssaker etter å ha mottatt et brev signert Snømannen. Nå kan du lytte til Snømannen lydbok gratis.

Snømannen: Handling

Handlingen foregår i Oslo, det er november og byen har fått det første snøfallet. Da Birte Becker kom hjem fra jobben en sen ettermiddag, oppdaget hun at mannen og sønnen hadde laget en flott snømann i hagen. Men senere på kvelden viser det seg at de slett ikke har laget noen snømann, og sønnen synes den er ganske skummel, der den står og kikker inn vinduet med store svarte øyne.

Noen dager senere forsvinner Birte Becker og blir meldt savnet, samtidig lander et brev på puten hos Harry Hole, som er undertegnet Snømannen. Innholdet nevner en seriemorder Harry Hole hadde jaktet på syv år tidligere, og når han kontakter Katrine Bratt på Voldsavsnittet som studerer gamle forsvinningssaker, finner de flere fellestrekk, og at det også tidligere hadde forsvunnet kvinner samme dagen som den første snøen falt.

En rød tråd gjennom alle bøkene om Harry Hole er hans til tider noe kaotiske privatliv. I Snømannen dukker også ekskjæresten Rakel opp igjen, sammen med sønnen Oleg. Hun er nå sammen med en ung lege som Harry Hole får et noe anstrengt forhold til. Den geniale innflettingen av Harry Holes personlighet og liv, sammen med selve saken, gjør alle bøkene i serien ekstra fengende og lett å leve seg inn i. Du føler virkelig at du har et personlig forhold til Harry Hole og blir glad i ham.

Snømannen ble kritikerrost og omtalt som kanskje den mest spennende boken om Harry Hole, Jo Nesbø hadde skrevet. Den hadde fortjent terningkast sju. Det er en mesterlig utført krimroman og definitivt Jo Nesbø på sitt aller beste. Snømannen lydbok må man bare høre om og om igjen.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er musiker, kjent fra bandet “Di derre” og er en av norges fremste kriminalforfattere. Bøkene hans har solgt i over 50 millioner eksemplarer og har blitt oversatt til over 50 språk. Nesbø er utdannet siviløkonom og finansanalytiker, og har jobbet som både aksjemegler og journalist. Nesbø har også hatt en karriere som fotballspiller, blant annet i Molde Fotballklubb.

Moren hans var bibliotekar, og det er kanskje grunnen til at han tidlig fikk interesse for litteratur og selv begynte å skrive. Han gav ut boken Flaggermusmannen i 1997, og den ble straks en suksess. Allerede for sin første utgivelse fikk han tildelt Rivertonprisen for beste norske kriminalroman og Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman.

Av alle hans utgivelser, er bøkene om Harry Hole de mest populære, og spesielt Snømannen har blitt godt mottatt. Nå kan du høre Snømannen lydbok gratis.

Lytt gratis