Slottsparken Lydbok

4.2/5

Författare: Gustav M Galåsen

Lydbok

Introduksjon

Slottsparken, eller Kjør meg til slottsparken, var en av 80 tallets mest solgte bøker i Norge. Hele 30 000 eksemplarer av denne sanne historien fant sin vei til norske hjem. I boken følger vi forfatteren, Gustav M. Galåsen, og den sanne historien om da han møtte Marit. Det tok ikke lang tid før Galåsen forelsket seg i Marit, som er stoffmisbruker.

Gustav gjør alt han kan for å hjelpe Marit til å overkomme avhengigheten, og unnslippe den evige kampen heroinen gir henne. Gjennom Slottsparken lydbok får vi høre mer om narkotikamiljøet i Norge på 80 tallet, særlig i Oslo hvor handlingen tar sted.

Slottsparken lydbok gratis forteller historien om hvordan det er å befinne seg i et forhold med en som sliter med stoffmisbruk, og hvilken innvirkning det har på forholdet deres.

Handling: Slottsparken

I Slottsparken blir vi kjent med Marit, som er stoffmisbruker. Marit ble et offer for narkotika da den fant veien til Norge og Oslos gater på slutten av 70 tallet. Over tid ble Marit en av de som slet mest med rusmisbruk i hele hovedstaden. Hun var en talentfull ung jente, som var svært god å spille piano. Etterhvert ble hun del av et miljø på Kløfta hvor de eksperimenterte med alkohol og narkotika.

Marit begynte allerede som 14 åring, og hadde som 17 åring prøvd det meste av det som var tilgjengelig av narkotiske stoff. Både alkohol, hasj, morfin og heroin var ting hun hadde prøvd. En dag møter hun Gustav, og de to forelsker seg. Siden Marit er stoffmisbruker blir naturligvis forholdet deres mer komplisert på grunn av dette, som du vil høre i Slottsparken lydbok gratis.

Slottsparken lydbok skildrer kampen de to går igjennom for å unnslippe narkotika misbruk og avhengighet. Slottsparken er hvor Marit skaffet narkotika, og hun ba ofte Gustav om å kjøre henne her for å skaffe det hun var på jakt etter.

Etterhvert klarer Marit, mot alle odds, å vinne kampen mot avhengighet, med hjelp og støtte fra en mann hun hadde truffet på gata og forelsket seg i, nemlig Gustav. Hun vinner kampen mot narkotikaen, og livet ser plutselig mye lysere ut for dem begge.

Hele Marits liv og kamp mot narkotikaen blir blottlagt i denne boken, og gir leseren innsikt i hvordan det er å være stoffmisbruker. Slottsparken lydbok leses av Jan Gunnar Røise.

Om forfatteren: Gustav M. Galåsen

Gustav M. Galåsen er en norsk forfatter født i 1941. Han har tidligere jobbet som redaktør og skribent for ulike norske publikasjoner. Han har blant annet vært skribent i Vi menn, og har skrevet for flere andre ukeblad i Norge. Som redaktør har han vært ansvarlig for Detektivmagasinet, men er kanskje best kjent som redaktør i Romantikk, et magasin for unge jenter.

Galåsen har totalt publisert mer enn femti ulike bøker, blant annet Slottsparken. Han har også skrevet Trollvann serien, og jobber for tiden med en ny serie kalt Livets barn.

 Gustav M. Galåsen har vært gift flere ganger, inkludert med Marit, og har til sammen seks barn fra sine ekteskapene.

Lytt gratis