Skyggerom Lydbok

4.5/5

Författare: Jan-Erik Fjell

Lydbok

Introduksjon

Skyggerom er andre bok i serien om kriminaletterforsker Anton Brekke. I oppfølgeren til hans debutbok, Bokhandlerpris vinneren Tystere hvor vi først møter den poker spillende etterforskeren, blir vi bedre kjent med ham i Skyggerom lydbok.

Historien i hans nye bok dreier seg om internasjonal kriminalitet som pågår i Norge. En litauisk smugler er på vei inn i Norge med en hemmelig last, smugleren vet ikke selv hva som befinner seg i lasten. Ikke vil han vite hva lasten er heller, han regner med at det ikke er bra med tanke på hvem han utfører jobben for i Skyggerom lydbok gratis.

Lasten skal leveres i Fredrikstad, hvor det blir gjensyn med Anton Brekke, som etterhvert blir involvert i smuglersaken når ting ikke går som planlagt, og han etterforsker et drap med tilknytning til smugleren.

Handling: Skyggerom

I Skyggerom starter handlingen med en varebil. Varebilen kjøres av den småkriminelle Bernandas Mielkos fra Litauen, som er på oppdrag fra den russiske mafiaen. Han skal levere en last til Norge, mer bestemt Fredrikstad. Han vet ikke hva som befinner seg i lasten han smugler, og han har ingen interesse i å vite hva det er heller. Han krysser flere Europeiske grenser på vei til Norge, og er naturligvis svært nervøs.

Etterhvert kommer han seg frem Fredrikstad. Planen er å levere denne hemmelige lasten til en hytte utenfor byen, langt borte fra andre folk. Når Bernandas ankommer hytta, er det ingen der til å ta imot ham. Bernandas bestemmer seg for å sjekke hva som befinner seg i lasten. Han innser fort at dette ikke er noe han vil være involvert i, og vil gjøre alt han kan for å komme seg uskadd ut fra situasjonen i Skyggerom lydbok.

Videre blir det gjensyn med Anton Brekke. I første boken får vi høre om Brekkes talent innen poker. I Skyggerom lydbok gratis blir vi vitne til at han har gjort det svært bra, og sitter igjen med en stor gevinst takket være dette uortodokse talentet. Dette gjør at han selvsagt er i godt humør, helt til han får en nyhet angående sin eks og sønnen sin han ikke liker.

Brekke får etterhvert ansvar for en drapssak, hvor en lærer har blitt brutalt myrdet, og han blir gjenforent med flere gamle kollegaer. Både Ole Kval og Magnus Torp blir med Anton i jakten på gjerningspersonen i Skyggerom. Saken utvikler seg fort, og viser seg å være mer enn et enkelt drap. Hvordan det går får du vite i Skyggerom lydbok.

Om forfatteren: Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell er en norsk forfatter født 1982 i Fredrikstad. Han er en anerkjent, kritikerrost forfatter, og tidenes yngste mottaker av Bokhandlerprisen. Jan-Erik er sønn av den kjente norske skuespilleren Jan Edgar Fjell. I tillegg til å jobbe som forfatter, noe han har gjort siden debut boken i 2009, er Jan-Erik kjent som radiovert.

Debut boken Pus ble publisert i 2009. Året etter kom hans store gjennombrudd, da han introduserte kriminaletterforsker Anton Brekke til verden i Tysteren. Boken ble en stor suksess, og fikk gode skussmål blant kritikere, og ble belønnet med Bokhandlerprisen.

Da han vant Bokhandlerprisen ble han tidenes yngste mottaker av denne prisen, i en alder av 28 år. Han har til sammen publisert 8 bøker om Anton Brekke, inkludert Skyggerom.

Lytt gratis