Skyggejegeren Lydbok

4.7/5

Författare: Camilla Grebe

Lydbok

Introduksjon

Skyggejegeren er den fjerde boken i serien Jentene og mørket fra den svenske forfatteren Camilla Grebe, og ble belønnet med prisen for årets beste krim i Sverige av Svenska Deckarakademin.

I Skyggejegeren lydbok blir vi med tre ulike kvinner gjennom forskjellige årtier, fra 1944 til nåtiden, i en drapssak som spenner seg over hele denne tidsperioden, med to ulike offer. Drapsofrene har blitt funnet fastspikret til gulvet begge gangene, i de bestialske drapene.

Gjennom Skyggejegeren lydbok gratis blir vi ikke bare vitne til hvordan de tre forskjellige kvinnelige politietterforskerne jobber med saken på ulike tidspunkt i historien, men blir også vitne til hvordan de blir behandlet som kvinner gjennom årene.

Handling: Skyggejegeren

I Skyggejegeren blir vi med på en reise helt fra 1944 frem til nåtiden, hvor vi blir vitne til to forskjellige mord. En kvinne blir drept i Stockholm på vinteren i 1944, hennes døde kropp blir funnet fastspikret til gulvet i hennes eget hjem. Det makabre mordet blir deretter kopiert 30 år senere, hvor offeret igjen blir spikret fast til gulvet. Begge disse bestialske mordene har derfor helt klart en forbindelse, noe etterforskerne prøver å komme til bunns i.

Mordene er særdeles vanskelig å løse, og vi blir derfor med tre ulike kvinnelige politietterforskere helt fra 1944 frem til i dag, i jakten på den skyldige i Skyggejegeren lydbok. Vi møter først Britt-Marie, som er involvert i saken på 70 tallet, hvor hun jobber som etterforsker. Senere møter vi på Hanne på 80 tallet, som har den samme rollen som Britt-Marie hadde. Til slutt møter vi Malin, som jobber som politi etterforsker i dag.

De tre kvinnenes jakt på den skyldige i Skyggejegeren lydbok gratis fører med seg alvorlige konsekvenser for alle etterforskerne. Samtidig som vi blir med Britt-Marie, Hanne og Malin i deres jakt på en morder, blir vi også vitne til hvordan de som kvinnelige politietterforskere har blitt behandlet opp gjennom årene. Vi ser derfor hvor mye, eller hvor lite, endring det har vært i måten kvinner har blitt betraktet innad i politiet siden 1944.

Skyggejegeren er en krim bok som gir leseren flere ulike perspektiver på det grusomme mordet, sett gjennom øynene til tre ulike kvinner, som alle har egne tanker om hva som har skjedd, og hva som må til for å løse saken. Skyggejegeren lydbok er også en samtidshistorie, som gir leseren bedre forståelse for kvinners kamp i samfunnet.

Om forfatteren: Camilla Grebe

Camilla Grebe er en svensk forfatter født 1968. Hun er utdannet ved Handelshøyskolen i Stockholm, og har etter endt studie hatt flere forskjellige roller og jobber, inkludert ulike lederstillinger. Hun er kjent som en av grunnleggerne av lydbokforlaget Storyside, som hun hun også var CEO for i flere år.

Grebe debuterte som forfatter i 2009 med boken Någon sorts frid, en bok hun skrev og publiserte sammen med sin søster Åsa Träff. Debuten er den første boken i serien om Siri Bergman, som foreløpig består av fire bøker. Senere har hun publisert flere bøker alene, inkludert den populære Moskva Noir serien, og Jentene og mørket serien, som også inkluderer Skyggejegeren.

Lytt gratis