Skyggejakten Lydbok

4.1/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Skyggejakten er den første boken i krimserien om Ole Vik. Selv om bøkene i serien er frittstående, er det alltid anbefalt å lese dem kronologisk for å bli best mulig kjent med de ulike karakterene, og ikke minst Ole Vik. Det er likevel mulig å lese dem i hvilken som helst rekkefølge man selv ønsker, uavhengig av hverandre.

Serien handler om Ole Vik, en rakrygget, omsorgsfull lensmann i femtiårene. Han følges alltid tett av sin faste følgesvenn Birk, som er en border collie. Han bor i Fjellberghavn, som er en liten bygd i Norge. I Skyggejakten lydbok blir vi introdusert til hans verden, i tillegg til et mysterium han må løse.

Skyggejakten lydbok gratis forteller historien om Ingolf Holgersen, som sliter med schizofreni. Det gjør at ingen tror ham når han påstår å ha blitt skutt etter, før det utenkelige skjer.

Handling: Skyggejakten

I Skyggejakten, vårt første møte med lensmann Ole Vik, får vi være med på en vanskelig sak. Gamle Ingolf Holgersen er skraphandler, og sliter med schizofreni, noe resten av bygda ikke er klar over. De kjenner ham bare som den rike, overlegen gamle mannen med et hus og hage de alle misunner. En dag tror Ingolf han blir skutt etter, og kontakter sin sønn Cato for hjelp.

Sønnen, som vet om sykdommen, regner med at faren har blitt syk igjen, særlig siden de ikke finner noen tegn til at det han beskriver har funnet sted. Ingolf føler seg stadig vekk forfulgt på grunn av sykdommen, så alle tegn tyder på at han er trygg. Til tross for at gamle Ingolf sverger på at noen er ute etter å ta ham avfeier familien dette. En dag skjer likevel det utenkelige i Skyggejakten lydbok.

Ole Vik, med hjelp av Birk selvsagt, etterforsker saken i Skyggejakten lydbok. Ole Vik gjør jobben sin så godt som overhodet mulig, og vender hver eneste stein. Likevel finner han ingen tegn til denne mørkkledde angriperen ingen har sett. Vik bestemmer seg for at saken er død, og er klar til å henlegge den, når et merkelig spor plutselig blir avdekket.

Frem til sporet ble avdekket pekte alle piler mot at dødsfallet var knyttet til gamle Holgersens sykdom. Nå viser det seg plutselig at det er en drapssak de står overfor i Skyggejakten. Ole Vik og hans lensmannskontor i Fjellberghavn er veldig lite, og alle kjenner alle. Sjokket er derfor stort når bevisene gjør en av Viks mest betrodde menn til mistenkt i Skyggejakten lydbok gratis.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter født 1946 i Bergen. Han er mest kjent for sin krimserie om lensmann Ole Vik. Han har jobbet med flere ulike ting i løpet av livet sitt, hovedsakelig innen salg. Jæger har solgt alt fra biler til blomster, og var i tillegg med på å bygge opp et spilleautomat selskap.

Jæger debuterte som forfatter i 2003 med boken Skyggejakten, hvor han introduserte Ole Vik til verden. Han hadde tidligere prøvd seg som forfatter på 80 tallet, men ga opp den drømmen da han ikke var fornøyd med egne resultater og de tilbakemeldingene han fikk fra ulike forlag som avviste ham.

Jæger har flere ganger blitt nominert til Bokhandlerprisen, og bøkene hans er oversatt til flere språk.

Lytt gratis