Skinndød Lydbok

3.9/5

Författare: Thomas Enger

Lydbok

Introduksjon

I Skinndød treffer vi for første gang journalisten Henning Juul, som totalt er å finne i 5 ulike bøker i den frittstående kriminalserien om ham. I boken får vi høre historien om Henning Juul og hans første jobb etter en to år lang pause fra arbeidslivet, for å bearbeide sorgen av å miste sønnen sin i en mord brann.

Det som starter som en grotesk drap i Skinndød lydbok, utvikler seg fort til å bli så mye mer. En drept kvinne blir funnet i et telt på Ekebergsletta. Kroppen er delvis begravet, og den ene hånden hennes har blitt kappet av. Det viser seg fort at hun ble steinet, som etterhvert tok livet av henne.

Henning Juul dekker saken som journalist i Skinndød lydbok gratis, men mistenker at politiet har tatt feil mann, og at det er mer ved denne saken enn de først tror.

Handling: Skinndød

I Skinndød blir en ung kvinne funnet drept. Midt ute på Ekebergsletta har kroppen hennes blitt forlatt i et ensomt telt, halvt begravet. Den ene hånden hennes har blitt kappet av, og ryggen hennes er full av piskeslag. Ved nærmere undersøkelser viser det seg at hun har blitt steinet til døde.

Politiet mistenker fort at dette dreier seg om et såkalt æresdrap, en type drakonisk straff under den muslimske sharia loven. Det betyr at det er stor sannsynlighet for at drapet har forbindelser til islam. Tilfeldig eller ikke viser det seg at kjæresten hennes er muslim. I tillegg har hun lagt igjen to beskjeder til kjæresten hvor hun ber om tilgivelse for en annen mann hun har sett, og at han ikke betyr noe i Skinndød lydbok.

Bedre blir det ikke for kjæresten da han prøver å ødelegge datamaskinen sin når politiet kommer for å avhøre ham. Dette resulterer i at han blir arrestert, mistenkt for drapet på kjæresten sin i Skinndød lydbok gratis.

Journalisten Henning Juul er tilbake på jobb igjen etter to år. Etter den tragiske brannen som tok livet av sønnen hans, og etterlot både fysiske og psykiske arr, blir mordsaken på Ekebergsletta hans første jobb. Han har egentlig ingen interesse i å være tilbake på jobb i Skinndød lydbok. Etterhvert som saken utfolder seg blir han mer og mer interessert i drapet.

Juul er sikker på at politiet har tatt feil mann, og at det er mer med denne saken enn de tror i politiet. Han oppsøker universitetet hvor kvinnen studerte, og setter ut på jakten etter sannheten i Skinndød, som fort setter han eget liv i fare.

Om forfatteren: Thomas Enger

Thomas Enger er en norsk forfatter og journalist født 1973 i Jessheim. Han debuterte som forfatter i 2010 med publikasjonen av sin første bok Skinndød. I denne boken blir vi kjent med journalisten Henning Juul, som Enger foreløpig har skrevet 5 ulike krimbøker om. Serien om Henning Juul har senere blitt solgt til tretti forskjellige land.

Thomas Enger har også vunnet UPrisen to ganger, for bøkene Den onde arven og Killerinstinkt.

Enger er utdannet journalist og har blant annet vært ansatt i Nettavisen i 9 år. I tillegg til jobben som forfatter og journalist er Enger i tillegg komponist, og har komponert mye forskjellig musikk.

Lytt gratis