Skatten på Sjørøverøya Lydbok

4/5

Författare: Robert Louis Stevenson

Lydbok

Introduksjon

Skatten på Sjørøverøya er en av de mest kjente bøkene i historien, og har definert oppfatningen samfunnet har av pirater. Ting som pirater med papegøyer på skulderen med ett bein, bruken av X til å markere hvor skatten befinner seg og tropiske øyer stammer alle fra Skatten på Sjørøverøya lydbok.

I Skatten på Sjørøverøya fortelles historien om Jim, en ung gutt som ser over et vertshus i en engelsk by langs kysten med moren og hans dødssyke far. Etterhvert får vertshuset besøk av uhyggelige, skumle gjester, og ting eskalerer. Jim blir tvunget til å flykte fra vertshuset, og befinner seg plutselig på sjøen med en gjeng venner og pirater.

Bli med Jim på en uforglemmelig skattejakt i Skatten på Sjørøverøya lydbok gratis, og hør selv hvor alle pirat historiene stammer fra.

Handling: Skatten på Sjørøverøya

I Skatten på Sjørøverøya møter vi Jim Hawkins, som bor i en liten kystby i England. Her hjelper han foreldrene sine som driver et vertshus. Det er Jim og moren som gjør mesteparten av jobben, siden faren er dødssyk. En dag kommer en gammel sjømann kalt Billy Bones til vertshuset hvor Jim jobber. Han ber Jim om å holde utkikk etter en sjømann med ett bein.

En gammel skipskamerat av Billy Bones, Sorte Hund, konfronterer Billy og havner i en voldelig slåsskamp med ham. Billy jager ham etterhvert bort, og en blind pirat kalt Pew besøker Billy dagen etter i Skatten på Sjørøverøya. Han gir Billy Bones det svarte merket, som er en type ultimatum som må hedres, i håp om at han vil dele et skattekart med ham. Billy Bones dør kort tid etter dette i Skatten på Sjørøverøya lydbok gratis.

Pew vet Billy har kartet, og angriper vertshuset idet Billy dør av et hjerteinfarkt. Rett før de kommer gjennom dørene unnslipper Jim og moren, med en liten sum penger og et kart de fant i Billys kiste, uten at de er klar over hva det er for noe. Med hjelp fra doktor Livsley og John Trelawney finner de etterhvert ut at kartet stammer fra den beryktede kapteinen Jonas Flint i Skatten på Sjørøverøya lydbok.

De bestemmer seg for å sette ut på sjøen i jakt på skatten selv, og setter sammen et mannskap, før de setter av gårde på Trelawneys skip Hispaniola. Ting går ikke helt som planlagt, da Jim en dag overhører Long John Silver, som er kokk på skipet, planlegge et mytteri. Hvordan dette ender, og om de finner skatten, finner du ut i Skatten på Sjørøverøya lydbok.

Om forfatteren: Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevenson var en skotsk forfatter som levde fra 1850 til 1894. Han var født og oppvokst i Edinburgh, og slet stort med helsa gjennom hele livet sitt. Dette stoppet ham ikke fra å skrive og reise, og han flyttet etterhvert til Samoa hvor han bosatte seg i 1890 frem til sin død fire år senere 44 år gammel.

Han er kjent som en av verdens første reise forfattere, og var for eksempel en av verdens første til å prøve en sovepose, som han skrev om i På vandring med et esel i Cévennes.

Han har blant annet skrevet Skatten på Sjørøverøya og ikke minst Strange Case of Dr. Jekyll og Mr Hyde. Stevenson er verdens 26 mest oversatte forfatter, og befinner seg på plassen rett bak Charles Dickens.

Lytt gratis