Serotonin Lydbok

3.7/5

Författare: Michel Houellebecq

Lydbok

Introduksjon

Michel Houellebecq sin verdenskjente bok Serotonin er en sviende, skummel, morsom, støtende, frekk og politisk ukorrekt bok om den nåværende situasjonen og kulturen i Europa, den moderne vestlige sivilisasjonen og menneskeheten generelt.

Gjennom Serotonin lydbok tar forfatteren opp en rekke temaer man enkelt kan kjenne igjen om man leser en hvilken som helst avis en helt vanlig ukedag. Boken tar opp hvordan verdenssamfunnet stadig er i endring, og hvordan dette påvirker ulike mennesker, som ofte lengter til fortiden.

Serotonin lydbok gratis utforsker ulike sider ved mennesker som det er lett å kjenne seg igjen i, og ulike side ved samfunnet som man kanskje ikke tenker særlig på, og er derfor full av gjenkjennelige situasjoner og personer.

Handling: Serotonin

I Serotonin møter vi den aldrende og hedonistiske agronomen Florent-Claude Labrouste. Han er dypt deprimert, både takket være sine romantiske problemer og sine profesjonelle mangler og feil. Han føler selv at han holder på å dø av tristhet, og er ikke veldig fornøyd med livets tilstand. Hans unge kjæreste hater ham, hans karriere er så og si ferdig, og han må benytte seg av store mengder medisin for å komme seg igjennom den kjedelige hverdagen i byen.

I Serotonin lydbok sliter Labrouste med sex, mannlig angst, ensomhet, forbrukerisme, globalisering, urban planlegging og selvsagt mer sex. En dag bestemmer Labrouste seg for å rømme fra den fæle hverdagen sin i storbyen, og rømmer til Normandy, hvor han en gang for lenge siden bodde, jobbet og hadde et liv. Her jobbet han med å fremme lokale oster, var også forelsket i en lokal jente og faktisk var ganske så lykkelig.

Når han vender tilbake til landet, innser han at hele regionen har blitt ødelagt av globalisering og Europeisk landbrukspolitikk, som vi hører i Serotonin lydbok gratis. Lokale bønder lengter, som Labrouste selv, etter tidligere tider, den gylne alderen de alle husker, når verden var mye mindre og alt var enklere.

Serotonin takler en rekke ulike problemstillinger både enkeltpersoner og samfunnet generelt sett står overfor for øyeblikket. Det viser seg også at det ikke finnes nok antidepressive piller til å gjøre hele situasjonen hverken bedre eller levelig for Serotonin lydbok. Vi blir også vitne til at en ulykkelig kropp og et ulykkelig samfunn har mer til felles enn man i utgangspunktet skulle tro.

Om forfatteren: Michel Houellebecq

Michel Houellebecq er en fransk forfatter født 1956. Han ble født på den franske øya Réunion, og tilbrakte senere flere år av barndommen i Algerie, før han senere flyttet til Frankrike i en alder av seks år for å bo med sin bestemor. Houellebecq publiserte sine første dikt i 1985 i et magasin, og debuterte senere i 1991 med sitt første essay, hvor han skrev om forfatter H. P. Lovecraft.

Houellebecq har senere etablert seg som en av Frankrikes mest anerkjente og omtalte forfattere i nyere tid. Han er kjent for flere kontroversielle uttalelser, blant annet knyttet til religion og anklagelser om rasistiske holdninger. Han har kjent for en rekke suksessfulle bøker, inkludert Serotonin.

Lytt gratis