Savnet i Baneheia Lydbok

4.2/5

Författare: Hilde Moi Østbø

Lydbok

Introduksjon

Savnet i Baneheia er en bok ført i pennen av forfatter Hilde Moi Østbø, hvor hun tar for seg en av Norgeshistoriens mest omtalte drapssaker, mordene i Baneheia. I denne boken tar forfatteren for seg nøyaktig hva som skjedde i forløpet til drapene av de to unge jentene, og hva som skjedde etter at de ble savnet.

Gjennom Savnet i Baneheia lydbok hører vi hvordan de jentene etterhvert blir funnet, voldtatt og drept, og hvordan det påvirket hele lokalmiljøet, så vel som hele Norge. Etter at de to jentene blir gravlagt, starter jakten på de skyldige, som blir funnet etter et par måneder.

Savnet i Baneheia lydbok gratis er en sterk historie, som gir leseren eller lytteren en detaljert oversikt over hva som faktisk skjedde den 19. mai 2000, og hvordan saken har påvirket hele Norge.

Handling: Savnet i Baneheia

De to unge jentene Sofie Sørstrønen på åtte år og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen gikk en tur for bade sammen fredag den 19. mai i år 2000. De satte kursen mot badevannet kjent som tredje stampe, som befinner seg i Baneheia rett utenfor Kristiansand. Denne kvelden blir de to jentene voldtatt, drept, og forlatt i Baneheia. Jentene blir funnet, etter en omfattende leteaksjon, den 21. Mai, som du hører i Savnet i Baneheia.

Det går flere måneder før to mistenkte blir arrestert, det var først den 13. september politiet arresterte de to kameratene Jan Helge Andersen på 19 år og Viggo Kristiansten som var 21 år gammel. De to unge mennene blir siktet for å ha voldtatt og drept de to jentene i Savnet i Baneheia lydbok, og først i begynnelsen av februar 2002 blir de to dømt til henholdsvis 19 og 21 års fengsel.

I Savnet i Baneheia lydbok gratis hører blir vi bedre kjent med både de to drapsofrene og deres familier, i tillegg til de to drapsmennene. Vi blir gjort kjent med presise detaljer fra den skjebnesvangre kvelden, detaljer som Jan Helge Andersen gav politiet i avhør, men som media bestemte seg for å ikke dele, siden detaljene var så grusomme. Boken gir leseren eller lytteren detaljert innsikt i hva som skjedde den kvelden de to jentene ble drept.

Savnet i Baneheia er en sterk fortelling, hvor man i tillegg til å høre fra de nærmeste rundt drapsofrene, også hører fra resten av miljøet de var en del av, inkludert hvordan jentenes medelever taklet drapet. Gjennom Savnet i Baneheia lydbok hører i også hvordan saken påvirket de som bistod i leteaksjonen og videre etterforsking av saken.

Om forfatteren: Hilde Moi Østbø

Hilde Moi Østbø er en norsk forfatter. Hun er kjent for sin bok Savnet i Baneheia – Drapene som rystet Norge. Gjennom denne boken tar hun for seg en av Norges mest omtalte kriminalsaker gjennom tidene, hvor de to små jentene Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble voldtatt og drept, når de dro på badetur sammen i Baneheia. Etterhvert ble de to mennene Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen siktet for handlingen, og senere dømt til flere år i fengsel.

Gjennom sin debutbok gir Østbø leseren en detaljert oversikt over hva som skjedde gjennom drapssaken, dag for dag, og hvordan de rundt henne ble påvirket av det som skjedde med de to unge jentene.

Lytt gratis