Sandmannen Lydbok

4.4/5

Författare: Lars Kepler

Lydbok

Introduksjon

Sandmannen er fjerde bok i serien om kriminaletterforsker Joona Linna, fra Lars Kepler, som altså er pseudonymet ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coehlo Ahndoril har valgt å benytte seg av i denne serien.

I Sandmannen lydbok kommer en sak fra fortiden tilbake for å hjemsøke Joona Linna. For syv år siden arresterte Linna endelig seriemorderen Walter Jurek. Han har vært isolert og undergått psykiatrisk behandling. Et av hans siste ofre, en ung mann som ble erklært død sammen med søsteren sin, dukker plutselig opp i Stockholm.

Han har informasjon som gjør at Joona Linna og resten av politiet får dårlig tid. De må gjenoppta den gamle saken, og oppsøke Walter Jurek i jakten på svar, om de vil komme til bunns i hvor denne unge mannen har vært de siste 7 årene. Sandmannen lydbok gratis leses av Ivar Nergaard.

Handling: Sandmannen

I Sandmannen blir vi gjenforent med kriminaletterforsker Joona Linna. Han står i denne historien overfor en stor utfordring. En kald kveld i Stockholm, midt på vinteren, går en svært nedkjølt ung mann langs togskinnene over en bro. Han blir funnet, og tatt med til sykehuset. Her kommer det frem at mannen ble erklært død 7 år tidligere, og heter Mikael Frost.

Han var et av seriemorderen Walter Jureks siste offer sammen med sin søster, før han ble arrestert av politiet. Walter Jurek var i 10 år Joona Linnas største nemesis, før han endelig fikk tatt ham rette etter Mikaels antatte død. Han har siden befunnet seg i psykiatrisk behandling, og har vært total isolert fra omverdenen, i Sandmannen lydbok.

Som følge av Mikaels gjenoppstår fra de døde, blir Joona Linna tvunget til å gjenåpne denne saken. Mikael påstår at også søsteren hans fremdeles er i live, og holdes fanget av den samme mannen som er ansvarlig for at de begge forsvant, nemlig Sandmannen.  Linna innser at han ikke har noe annet valg enn å oppsøke Walter Jurek.

Mikael har ingen anelse om hvor han har vært de siste syv årene, og er ikke til stor hjelp i jakten på søsteren. For å finne Mikaels søster i live før det er for sent, er Joona Linna avhengig av hjelp fra sin store nemesis. Det betyr at han, eller en annen person, må vinne Jureks tillit i Sandmannen lydbok gratis, for å komme til bunns i en 13 år gammel kidnappings sak.

Hvordan det går med Joona Linna i jakten på Mikaels søster, og hans samtaler med Walter Jurek, får du vite i Sandmannen lydbok.

Om forfatteren: Lars Kepler

Lars Kepler er et pseudonym brukt av ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coehlo Ahndoril når de skriver bøker sammen. Begge to er etablerte, kritikerroste svenske forfattere fra før. Lars Kepler blir hovedsakelig brukt når de skriver om Joona Linna, en krimserie som består av 8 bøker, inkludert Sandmannen. De har solgt mer enn 13 millioner bøker under Lars Kepler, og er oversatt til 40 språk.

Alexander Ahndoril er en svensk forfatter og dramatiker født 1967, som også jobber som skribent og dramatiker. Han er best kjent for sin bok Regissøren, som dreier seg om Ingmar Bergman.

Alexandra Coehlo Ahndoril er en svensk forfatter og skribent født 1966. Hun har publisert flere kritikerroste bøker, og vunnet flere utmerkelser, inkludert Katapultprisen, ABFs litteraturpris.

Lytt gratis