Sagaen om isfolket Lydbok

4.7/5

Författare: Margit Sandemo

Lydbok

Introduksjon

Sagaen om Isfolket lydbok, er en bokserie på 47 bøker, skrevet av Margit Sandemo på 1980-tallet. Sandemo fikk ideen til serien da hun så et kirkemaleri fra Småland, hvor en djevel sto bak en kvinne. Serien om Isfolket er en slektssaga som starter på 1500-tallet og ender i 1961.

Hver bok starter med en introduksjon til legenden om Tengel den onde, som vandret ut i ødemarken for å selge sjelen sin til djevelen. Mot et løfte om jordisk vinning, skal den onde stamfaren til Isfolket, ha sørge for en forbannelse som skulle gå fra genrerasjon til generasjon. Nå kan du høre Sagaen om Isfolket lydbok gratis.

Sagaen om Isfolket: Handling

Sagaen om Isfolket lydbok handler om Isfolket som lever under en forbannelse som startet med Tengel den Onde, som solgte sjelen sin til djevelen. Forbannelsen medførte at minst en person i hver generasjon, skulle tjene det onde. Den som var rammet av forbannelsen skulle ha mongolske trekk, misformede skulderblad og gule katteaktige øyne. Noen ganger kunne den som var rammet derimot være usedvanlig vakker og med magiske evner.

Hver bok har sin egen historie, med en hovedperson. Ofte er dette en kvinne og gjerne den som er rammet av forbannelsen, og handlingen dreier seg mye om hvordan vedkommende bruker kreftene sine enten til det gode eller onde.

Historien starter i Trondheim i 1581, og handler om Silje Arngrimsdatter som kommer i kontakt med Isfolket, som lever i en avsidesliggende dal oppe i fjellet. Deretter følger bøkene slekten gjennom generasjon etter generasjon.

Sagaen om Isfolket lydbok, er gripende krønike om kampen mellom det gode og det vonde. Den er fylt av spenning, mystikk, kjærlighet og hat. I hver bok er det alltid en fiende som må bekjempes eller et mysterium så løses, noe som oppfordrer leseren til å bruke fantasien og åpne opp for nye tanker. Da satanismen fikk mye oppmerksomhet etter kirkebrannene og drap på 90-tallet, ble Sagaen om Isfolket kritisert og anklaget for å være inspirasjonskilde, noe som selvsagt ble avvist av Margit Sandemo.

Serien byr også på mye erotikk og mystikk, og det er kanskje noe av grunnen til at sagaen fortsatt er så populær 40 år etter at den første boken ble utgitt. Denne serien er en altoppslukende opplevelse du ikke må gå glipp av. Nå kan du høre Sagaen om Isfolket lydbok gratis.

Om forfatteren: Margit Sandemo

Margit Sandemo ble født på Østre Toten i Norge, men vokste opp i Sverige og skrev på svensk. Hun hadde en vanskelig barndom og ble blant annet utsatt for seksuelle overgrep. I intervju har hun fortalt at hun drepte en mann som prøvde å voldta henne da hun var 11 år gammel.

Den første romanen, “​​De tre frierne”, skrev hun da hun var 40 år gammel i 1963. Men, den ble refusert av forlaget og ble istedenfor utgitt som føljetong i Norsk ukeblad.

Margit Sandemo kom etter hvert til å gi ut hele 185 bøker, som solgte i mer enn 37 millioner eksemplarer. For dette arbeidet fikk hun blant annet Kongens fortjenestemedalje i 2014. I tillegg til frittstående bøker, skrev hun flere kjente romanserier, som Heksemesteren, De svarte ridderne og Trollruner. Nå kan du høre den mest kjente av de alle, Sagaen om Isfolket lydbok gratis.

Lytt gratis