Rus og Rolex Lydbok

4.4/5

Författare: Bjørn Olav Jahr & Olaf Olsvik

Lydbok

Introduksjon

Rus og Rolex – Historien om en narkoman i hvit snipp. Dette er boken om Olaf Olsviks eget liv, og kamp mot rus og avhengighet. I boken blir vi med tilbake til 80 tallet, da jappetiden herjet i Norge. I denne store fremveksten av ulike næringer og den økonomiske suksessen de som stod bak hadde, møter vi Olaf Olsvik.

Gjennom Rus og Rolex lydbok får vi høre Olaf sin egen historie, skrevet sammen med den anerkjente forfatteren Bjørn Olav Jahr. Gjennom deres fortelling får vi innsikt i hvordan en suksessfull forretningsmann innen tekstiler etterhvert blir avhengig av ulike stoff.

Hvordan Olsvik kombinerte rollen som bedriftsleder og familiemann med misbruk av alkohol og ulike narkotiske stoff blir fortalt i Rus og Rolex lydbok gratis.

Handling: Rus og Rolex

Olaf Olsvik var en svært suksessfull bedriftsleder og forretningsmann på 1980 tallet i Norge. Han gjorde det svært godt innenfor tekstilindustrien, og hans bedrift omsatte for mer enn 200 millioner kroner årlig. Med fabrikker både i Norge og Sri Lanka var han særdeles godt respektert og ansett som en profesjonell bedriftsleder med stor suksess. Historien om hva som skjedde bak fasaden får vi høre i Rus og Rolex.

Etter hvert fører flere valg han tar i livet til misbruk av både alkohol, piller og narkotika, inkludert kokain. Rus og Rolex lydbok forteller historien om hvordan dette var mulig i det som senere har blitt kjent som Jappetiden. På denne tiden, hvor næringslivet i Norge endret seg stort fra tidligere år, var det flere unge og ambisiøse mennesker som gjorde det bra innen norsk industri.

Blant dem finner vi altså Olaf Olsvik. Han gjorde det særdeles bra, og var fra utsiden svært respektert og anstendig. Det som etterhvert kommer frem er at det var veldig vanlig for flere av disse fremadstormende bedriftslederne å slite med denne livsstilen, som du vil høre i Rus og Rolex lydbok gratis.

Hvordan Olaf kombinerte livet som familiemann med livet som respektert bedriftsleder, og i tillegg skjulte sin avhengighet, blir tydelig belyst i Rus og Rolex. Etterhvert tar avhengigheten kontroll over hele Olafs liv, noe som får store konsekvenser for både Olaf, bedriften hans og de rundt ham.

Rus og Rolex lydbok forteller historien om hvordan Olaf aktivt ruset seg i 15 år, sovnet i viktige møter og levde det som best kan beskrives som et dobbeltliv. Det som etterhvert ble redningen hans var noe som nesten tok livet av ham i 2002, da han var involvert i en bilulykke.

Om forfatteren: Bjørn Olav Jahr & Olaf Olsvik

Bjørn Olav Jahr er en norsk forfatter og journalist født 1969. Han har studert samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, jobbet som journalist for flere publikasjoner i Norge etter endt studie. Han har i løpet av sin karriere som journalist blitt tildelt SKUP prisen for sin journalistiske involvering i Finance Credit saken.

Jahr er kjent for flere bøker basert på virkelige hendelser og personer i Norge, som Hvem drepte Birgitte Tengs?, Smarte skurker og Drapene i Baneheia.

Olaf Olsvik er født 1955, og er i dag ansvarlig for Mestringshuset, hvor rusavhengige har muligheten til å få behandling. Han er selv tidligere rusavhengig, og hans personlige historie er kjent gjennom boken Rus og Rolex.

Lytt gratis