Rovdyret Lydbok

4.4/5

Författare: Jan-Erik Fjell

Lydbok

Introduksjon

I Rovdyret blir det gjensyn med Anton Brekke, den poker spillende, sjarmerende KRIPOS etterforskeren. Dette er fjerde bok i serien om Anton Brekke fra Jan-Erik Fjell, som er tidenes yngste mottaker av Bokhandlerprisen.

Denne gangen er det en komplisert sak handlingen er basert på, hvor en av Oslos kokainkonger har vært feilaktig dømt for mordet på en av sine kamerater, og allerede har tilbrakt 8 år bak lås og slå. En dag viser det seg nemlig at offeret fra den gamle drapssaken nettopp har blitt funnet drept i Danmark, som betyr at Oscar Fiva blir løslatt i Rovdyret lydbok.

Anton Brekke blir satt på saken, og får ansvar med å komme til bunns i hva som skjedde for 8 år siden, samtidig som andre drap planlegges i Rovdyret lydbok gratis.

Handling: Rovdyret

I Rovdyret blir vi litt bedre kjent med Oscar Fiva. Han tilhører Oslos kriminelle nettverk, hvor han er ansett som en av de store kokainkongene i byen. For 8 år siden ble han dømt for drapet på sin kamerat Henrik Zahl, til tross for manglende og lite troverdige bevis, inkludert at liket til Henrik aldri ble funnet.

Etter 8 år i fengsel dukker plutselig liket til Henrik opp i Danmark. Etter nærmere undersøkelser viser det seg også at han ikke har vært død veldig lenge, som betyr at Oscar Fiva er feilaktig dømt for et drap som aldri fant sted i Rovdyret lydbok. Dette er selvsagt en stor skandale for politiet.

Det kan se ut som om de har fengslet ham i denne saken, siden de ikke hadde nok bevis til å felle ham i andre saker. Uansett grunn vil Fiva nå søke om erstatning. For å komme til bunns i hva som gikk galt for 8 år siden blir Anton Brekke satt på saken, i håp om å komme til bunns i saken i Rovdyret lydbok gratis.

Det skjer flere ting etterhvert i denne historien, og flere mord planlegges når en leiemorder ankommer Norge fra utlandet, på oppdrag fra en person som ikke lenger er i live. I Rovdyret blir Anton involvert i det som viser seg å være mer enn en feilaktig dom av Oscar Fiva, og han befinner seg fort i fare.

Anton Brekke har altså en svært utfordrende gåte som må løses for å finne ut nøyaktig hva som skjedde for 8 år siden, og hva som foregår nå før det er for sent i Rovdyret lydbok.

Om forfatteren: Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell er en norsk forfatter født 1982 i Fredrikstad. Fjell vokste opp i Gressvik, og er sønn av den kjente norske skuespilleren Jan Edgar Fjell. Jan-Erik Fjell er tidenes yngste mottaker av Bokhandlerprisen, som han vant med sin krim debut Tysteren i 2010. 

Fjell debuterte som forfatter i 2009 med boken Pus – Kåt som faen!, men måtte vente til 2010 før han fikk sitt store gjennombrudd. Han er best kjent for sin kritikerroste og prisvinnende krimserie om Anton Brekke, som er en sarkastisk, poker spillende sjarmør ansatt i KRIPOS. Han har foreløpig publisert 8 bøker i denne serien, inkludert Rovdyret.

Fjell er også kjent fra sin rolle som programleder for flere radio program, inkludert God Kveld og Fjell.

Lytt gratis