Rødstrupe Lydbok

4.5/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Rødstrupe er den tredje boken i serien om Harry Hole fra Jo Nesbø, og også en bok som både har vunnet Bokhandlersprisen og blitt kåret til Tidenes beste norske kriminalroman. I denne historien følger vi igjen Harry Hole, som er uheldig og skyter en amerikansk agent når Bill Clinton kommer på Norge besøk.

I Rødstrupe lydbok blir Harry Hole derfor straffet, ved å bli overført til en annen avdeling. Her blir han involvert i å etterforske en sak som involverer en gjeng i Sør Afrika, og etterhvert det nynazistiske miljøet.

Gjennom Rødstrupe lydbok gratis blir Harry Hole også gjenforent med en tidligere kollega, og kommer etterhvert i kontakt med den mystiske personen kjent som Prinsen.

Handling: Rødstrupe

Rødstrupe er den tredje boken hvor vi følger den trøblete Harry Hole i hverdagen hans som detektiv. Denne gangen er det en kompleks historie, som beveger seg frem og tilbake mellom andre verdenskrig og tusenårsskiftet. Vi blir introdusert til en gruppe frontkjempere under andre verdenskrig, hvor stadig flere mister livet i krigen, og båndene mellom soldatene testet stadig. En av soldatene blir hardt skadet, og ender opp på sykehus hvor han forelsker seg i en sykepleier.

Ved tusenårsskiftet blir vi gjenforent med Harry Hole i Rødstrupe lydbok, som er uheldig og gjør en tragisk, om uunngåelig feil, når han ved et uhell skyter en amerikansk agent som er på besøk i Norge under president Bill Clintons besøk. For å skjule hva som skjedde, blir Hole overført til en annen avdeling, hvor han etterhvert blir involvert i å etterforske det nynazistiske miljøet i Oslo.

Videre i Rødstrupe lydbok gratis blir Harry Hole klar over at noen i dette miljøet er i besittelse av et svært dyrt snikskytter våpen, som selvsagt ikke er gode nyheter. Han må derfor komme til bunns i hvem som har våpenet, og også hva de har planlagt å bruke våpenet til. Etterhvert som Harry Hole fortsetter jakten på svarene han søker, kolliderer de to historiene i nåtid.

Dette fører til et svært spennende klimaks mot slutten av Rødstrupe, hvor Harry Hole får hendene fulle med å sørge for at ting ikke kommer ut av kontroll. Etterhvert blir Harry Hole gjenforent med sin tidligere kollega Ellen Gjelten, og kommer også i kontakt med personen kjent som Prinsen i Rødstrupe lydbok.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født 1960 i Oslo. Nesbø er en av Norges mest suksessfulle forfattere gjennom tidene, og har solgt omtrent 50 millioner eksemplarer av sine bøker, som også er tilgjengelig på omtrent 50 ulike språk.

Nesbø er født i Oslo, men oppvokst i Molde, hvor han hadde en lovende karriere som fotballspiller for Molde FK frem til en skade ødela fremtiden som profesjonell fotballspiller. Han har studert økonomi, og har hatt en rekke ulike jobber i sin karriere, inkludert som taxi sjåfør. Han er mest kjent for sin serie om Harry Hole, men har også skrevet en rekke frittstående bøker, i tillegg til flere barnebøker.

Lytt gratis