Rød sult Lydbok

4.3/5

Författare: Anne Applebaum

Lydbok

Introduksjon

Rød sult er en bok fra den anerkjente forfatteren Anne Applebaum hvor hun tar for seg Stalins krig mot Ukraina mellom 1921 og 1933. Resultatet av Stalins systematiske politikk førte til at flere millioner ukrainere døde av sult i denne perioden.

I Rød sult lydbok hører vi hvordan det var mulig for Stalin å målrettet kvitte seg med flere millioner mennesker gjennom sin landbrukspolitikk, uten at andre nasjoner reagerte. Resultatet av Stalins handlinger har plaget Ukraina gjennom et helt århundre.

Rød sult lydbok gratis viser konsekvensene av Sovjetunionen og Russlands handlinger i Ukraina gjennom de siste hundre årene, og hvordan de fremdeles, den dag i dag, fører en umenneskelig politikk overfor Ukraina.

Handling: Rød sult

Rød sult er en bok som tar for seg en av Ukrainas verste perioder i historien. I årene mellom 1921 og 1933 døde flere millioner ukrainere på grunn av Stalins politikk overfor landet deres. Bare fra 1932 til 1933 døde omtrent fire millioner ukrainere av sult som følge av handlingene til Stalin og Sovjetunionen. Dette var ikke tilfeldig, siden Stalin målrettet kvittet seg med de menneskene selv ønsket, gjennom umenneskelige tiltak og politikk.

Hvordan var det mulig for en enkelt person å gjøre så mye skade, og føre mennesker inn i en desperat situasjon hvor de spiste alt de kunne finne, inkludert hunder, bark, gress og til og med andre mennesker? Dette får leseren eller lytteren svar på i Rød sult lydbok, hvor mennesker ble tvunget til å drepe hverandre og ty til kannibalisme som en direkte følge av Stalins systematiske politikk og handlinger.

Rød sult lydbok gratis benytter seg både av historiske kilder, i tillegg til intervju av overlevende fra denne tiden, til å gi leseren eller lytteren bedre forståelse for hva som faktisk skjedde. Mye av denne informasjonen var skjult fra resten av verden frem til Sovjetunionens fall i 1991. Det var først etter kommunismens fall at sannheten om hva som faktisk foregikk bak jernteppet ble kjent for resten av verden.

I Rød sult kommer det også frem hvilke hjelpemidler Stalin og Sovjetunionen har benyttet seg av for å fremme sin politikk på hjemmebane. Særlig effekten av propaganda, som de benytter seg av den dag i dag i Ukraina, er noe man får innblikk i gjennom Rød sult lydbok.

Om forfatteren: Anne Applebaum

Anne Applebaum er en polsk amerikansk forfatter, journalist og historiker født 1964. Hun har gjennom sin karriere jobbet for både The Economist, The Spectator, The Washington Post og The Atlantic. Hun ble belønnet med Pulitzer-prisen i 2004, og er en særdeles respektert og anerkjent journalist.

Hun debuterte som forfatter i 1994 med boken Between East and West, og har siden den gang publisert en rekke andre bøker, inkludert Rød sult. Applebaum har i gjennom karrieren spesialisert seg på utvikling i øst Europa og politikk innad i den tidligere Sovjetunionen. Hun har blitt belønnet med en rekke prestisjefylte priser for sitt litterære verk, i tillegg til sine bidrag innen journalisme.

Lytt gratis