Ringenes Herre Lydbok

4.7/5

Författare: J.R.R. Tolkien

Lydbok

Introduksjon

Ringenes Herre lydbok, bygger videre på Tolkiens roman Hobbiten. Men, det er mange flere karakterer med, og den mystiske fantasiverdenen er mye større. Under ledelse av Frodo Lommelum, drar 9 hobbiter ut på en lang og farlig reise, for å redde verden.

Den onde Sauron, prøver å få tilbake ringen som vil gi ham tilbake kreftene han en gang hadde. Ringen har mektige og onde krefter som kan gi Sauron makt til å ta innbyggerne i landet Midgard til slaver. Den eneste utveien er å ødelegge ringen i Dommedagsjuvet. Med Frodo i spissen drar du ut på det eventyrlige og skjebnesvangre oppdraget.

Et utvalgt følge på ni stykker med hobbitten Frodo i spissen begir seg i vei på det skjebnesvangre oppdraget. Det blir en vandring fylt av eventyr og farlige utfordringer.
Nå kan du høre den legendariske og eventyrlige historien Ringenes Herre lydbok gratis.

Ringenes Herre: Handling

Ringenes Herre lydbok, handler om den unge hobbiten Frodo Lommelun, som arver en ring av sin onkel Bilbo. Han får snart vite at ringen er magisk, og at den onde trollmannen Sauron er på desperat leting etter den. Med de mektige kreftene i ringen, kan Sauron gjøre folket i Midgard til slaver. Det er bare en mulighet, å ødelegge den, der den kom fra, i Dommedagsjuvet. Den som er eier av ringen for lenge, blir ødelagt av dens krefter.

Sammen med 9 utvalgte, drar Frodo Lommelun og Samvis Gamgod, ut på et farlig og skjebnesvangert oppdrag. Men brorskapet blir splittet og oppløst uten at de har fullført oppdraget. Saurons hær, nærmer seg, og Frodo må søke hjelp hos Gullom for å finne veien til Mordor. Sammen med folk og alver fra Midgard, forbereder de seg på krigen om ringen.

Tolkien skrev romanen under andre verdenskrig, blant annet inspirert av norrøn mytologi. Planen var at den skulle utgis i ett bind. Men, papirmangelen etter krigen førte til at forlaget ga den ut i tre bind. I 1973 kom den første norske oversettelsen med tittelen Krigen om ringen, med bindene De sorte rytterne, De to tårnene og Kongen kommer tilbake. I ny oversettelse fra 1984 fikk boka sin nåværende tittel, Ringenes herre, og bindene fikk titlene Ringens brorskap, To tårn og Atter en konge.

Romanen har skapt stor interesse hos filmskapere og den første filmversjonen kom i 1978. Det kom også en tilrettelagt versjon for TV i 1980. Den største suksessen er det newzealenderen Peter Jackson, som sto for. Triologien fra 2001 – 2004 oppnådde en enorm suksess på kino og førte til ny popularitet for den gamle historien. Nå kan du høre den legendariske Ringenes Herre lydbok gratis.

Om forfatteren: J.R.R. Tolkien

Selv om det har vært mange som har skrevet om fantasiverdener, lenge før J. R. R. Tolkien, så har den enorme sukessen til bøkene hans, ført til at han blitt kalt for den morderne fantasilitteraturens far. Tolkien var en britisk forfatter, universitetsprofessor og filolog, mest kjent for de tre romanene Silmarillion, Ringenes herre og Hobbiten.

Tolkien ble utnevnt til kommandør (CBE) av Order of the British Empire av dronning Elizabeth i 1972. Avisen The Times rangerte i 2008 Tolkien som nummer seks på en liste over de 50 største britiske forfattere siden 1945.

Tolkien elsket å skrive fortellinger til sine egne barn. Hver jul skrev han og sendte brev fra julenissen til barna. Brevene ble senere gitt ut i en bok kalt, Brev fra Julenissen.

Ringenes herre regnes som en av de mest populære bøkene på 1900-tallet. Like populær i dag som den var på 60-tallet.

Lytt gratis