Putin Lydbok

4.3/5

Författare: Hans-Wilhelm Steinfeld

Lydbok

Introduksjon

Putin er en bok fra den anerkjente norske utenlandskorrespondenten Hans-Wilhelm Steinfeld, som har en bedre forståelse for Russland, Sovjetunionen og historien i denne delen av verden enn de aller fleste har.

Etter å ha tilbrakt flere perioder i Moskva, når han jobbet for NRK, har han opparbeidet seg mer kunnskap om hva som har skjedd i Russland siden han først ble sendt over der i 1976. Putin lydbok er derfor skrevet av en forfatter som har vært på innsiden av Russland gjennom hele Putins tid i sjefsstolen.

I Putin lydbok gratis gir forfatteren leseren en bedre forståelse av hvem den russiske presidenten er som person, hva som formet han som person, og hva som har ført til at han i dag er svært polarisert fra den vestlige verden.

Handling: Putin

Putin er en bok som gir leseren eller lytteren en bedre forståelse for hva som har ført til at den russiske presidenten i dag er mer avskåret fra resten av verdens ledere enn noen gang. I boken blir vi bedre kjent med presidentens oppvekst i det som da var kalt Leningrad, i dag kjent som St. Petersburg. Vi hører om en gutt med en tøff oppvekst, i en tøff del av byen, som hadde flere utfordringer gjennom oppveksten.

I Putin lydbok hører vi hvordan han gikk fra det han selv har beskrevet som en liten pøbel, til å bli en av verdens mektigste, mest omdiskuterte og kontroversielle ledere, som ofte er fryktet av folket han leder. Gjennom boken hører vi hvordan presidentens forhold til vesten, og vestens forhold til han, har endret seg svært drastisk siden Sovjetunionen falt tidlig på 90 tallet. Ting kunne, ifølge forfatteren, vært svært annerledes om ting hadde gått i en annen retning.

Gjennom Putin lydbok gratis hører vi mer om hva som skjedde da den amerikanske presidenten George W. Bush for første gang møtte den russiske presidenten rett etter at han først overtok makta. Bush kom med en observasjoner av sin russiske motpart som ikke falt godt i jord, og forholdet mellom de to lederne og nasjonene forverret seg over de neste årene. Særlig trekkes den amerikanske invasjonen av Irak frem som et eksempel på hvor ting gikk galt.

Putin er en bok som også tar for seg den russiske invasjonen av Krim halvøya, som sendte sjokkbølger over hele verden. Den spente situasjonen mellom Russland og resten av verden, særlig i vesten, har gradvis forverret seg helt siden den nåværende presidenten tok over, og beskrives av forfatteren som en ny kald krig i Putin lydbok.

Om forfatteren: Hans-Wilhelm Steinfeld

Hans-Wilhelm Steinfeld er en norsk journalist, forfatter og utenlands korrespondent født 1951 i Bergen. Han har jobbet for NRK helt siden 1976, og har flere ganger representert NRK som korrespondent i Moskva. Steinfeld er best kjent for sitt spesialfelt, som er Russland og Sovjetunionen. Han er også kjent for å fokusere på antisemittisme gjennom sitt verk, mye siden han selv mistet familiemedlemmer i Auschwitz under andre verdenskrig.

Steinfeld har skrevet en rekke bøker som Istid i Moskva, Arven etter Bresjnev, Fremover mot fortiden, Hatet i Europa og Putin. Han har vunnet flere prestisjefylte priser for sitt litterære verk, noen av disse er Narvesenprisen, Cappelen prisen og Peer Gynt prisen. I tillegg ble han belønnet med Litauens Medaljen for 13. januar for sitt bidrag gjennom opprøret som tok sted i Litauen tidlig på 90 tallet.

Lytt gratis