Pulverheksa Lydbok

5/5

Författare: Ingunn Aamodt

Lydbok

Introduksjon

Bøkene om Pulverheksa har blitt utgitt siden 1998. Siden den første boka ble utgitt har heksen funnet veien til utallige norske barns hjem og hjerter. I tillegg til bøker setter Riksteateret opp et teaterstykke om Pulverheksa og Julenissen hvert år.

Pulverheksa lydbok serien er ment for yngre barn, og er godt kjent i de fleste barnehager rundt omkring i landet. Fortellingene og illustrasjonene kommer fra Ingunn Aamodt, som til nå har utgitt 22 bøker om den populære heksa.

Pulverheksa er en god måte å introdusere barn til bøker, med flere historier å velge mellom, alt fra når hun treffer Julenissen, drar på fisketur eller lager bursdagsfest. Hun og resten av gjengen du treffer på i Pulverskogen vil garantert gi både deg og de små flere gode lattere, og hjelpe de unge til å få sansen for både lesing og lydbøker gjennom Pulverheksa lydbok gratis.

Handling: Pulverheksa

Bøkene om Pulverheksa er lett å like for yngre barn. Historiene er morsomme og har flere gode karakterer som bidrar på ulike vis til å stadig komme med nye historier. Bøkene følger alltid samme formel, hvor det er tekst på en side av boken, og bilde på den andre. Bøkene bidrar dermed til å skape nysgjerrighet og leselyst blant barn, siden de vet at de må bla om for å se hva som skjer videre.

Handlingen i bøkene foregår vanligvis fra morgen til kveld, og er ikke for vanskelig å følge. Barn liker vanligvis å følge kjente karakterer som de er kjent med fra før på nye eventyr, og dermed allerede har et forhold til. Hver bok i denne serien forteller en ny historie om hva den omsorgsfulle heksa gjør i hverdagen, også tilgjengelig som Pulverheksa lydbok gratis.

Handlingen tar sted i Pulverskogen, hvor den folkekjære Pulverheksa blir fremstilt som den mest ansvarsfulle av skogens beboere, og også den som liker å vise omsorg for alle andre. Hun har tatt på seg ansvaret med å se etter katten Hokus og kråka Pokus, i tillegg til Småtrollene og alle andre vi møter i Pulverheksa lydbok.

Tyven, som ikke alltid er så snill, blir også vist omsorg, i håp om at det smitter over. Krokodillen er ofte kald på vinteren og får dermed varme tanker fra heksa, og Suppegjøken får selvsagt suppe. Bøkene tar også for seg ulike årstider, og varierer stort når det gjelder innhold.

Felles for alle Pulverheksa lydbok bøkene er at de viser hvor viktig det er å være inkluderende overfor alle i hverdagen, og gjør det lett for barn å kjenne seg igjen i de ulike situasjonene. Bøkene er fulle av humor, og er veldig god underholdning for yngre barn.

Om forfatteren: Ingunn Aamodt

Ingunn Aamodt er en norsk forfatter og illustratør født 1956 i Honningsvåg. Aamodt er utdannet kunst- og håndverk lærer, men jobbet aldri som lærer før hun ble forfatter fulltid. Hun ble i 2008 tildelt Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for sitt bidrag til norsk litteratur, og har også vunnet Barnas Bokpris og ARKs barnebokpris.

Hun er mest kjent for sin serie om Pulverheksa, og Aamodt illustrerer også noen av bøkene sine selv. Grøsserserien Marg & Bein har hun utviklet sammen med to andre forfattere, og har også publisert serien Marlena Evensen.

Selv om Aamodt er mest kjent for sine bøker om Pulverheksa, som er for de yngste barna, skriver hun for alle aldersgrupper. Den første boken om Pulverheksa skrev hun til sin datter, som er grunnen til at Aamodt i det hele tatt begynte å skrive.

Lytt gratis