Prompetroll Lydbok

4.3/5

Författare: Bjørn Ousland

Lydbok

Introduksjon

Prompetroll er en barnebok fra den kritikerroste Bjørn Ousland som garantert vil falle i smak hos barn i alderen 6 til 9 år. Boken tar for seg, som tittelen tilsier, et tema som er veldig populært blant barn i alle aldre, nemlig promping.

I Prompetroll lydbok, som er en Min første leseløve bok, vil du og barna dine få servert en virkelig god historie om promping. Det er en naturlig del av mennesker i alle aldres liv, men særlig blant barn er promping noe som alltid faller i god jord, uavhengig av hvor og når de skjer.

Hør historien om Henrik og Prompretrollet i Prompetroll lydbok gratis, som garantert vil løsne på smilebåndene.

Handling: Prompetroll

I Prompetroll blir vi bedre kjent med Henrik, i denne klassiske barneboken. Henrik er ganske så blyg og tilbakeholden når det gjelder det meste i livet. Han trives godt i bakgrunnen, og holder seg bevisst borte fra noen som helst form for oppmerksomhet. Han liker å følge regler til punkt og prikke, og vil til enhver pris unngå å gjøre noe galt. Det verste han kan tenke seg er å fise ute blant folk.

Å fise ute i det offentlige rom vil garantert gi Henrik uønsket oppmerksomhet, og er derfor noe han vil unngå mer enn noe annet. En dag blir Henriks verste mareritt virkelighet i Prompetroll lydbok. Han begynner helt uventet å fise hvor enn han går ute blant folk. Og dette er ikke vanlige fiser i det hele tatt, nå snakker vi om høylytte, bråkete fiser som skremmer folk og får dem til å skvette. 

Før han vet hva som skjer fiser og promper Henrik uansett hvor han befinner seg. Han promper høylytt i klasserommet, hvor alle i klassen hører ham. Han promper også når han går på butikken, hvor han skremmer folk i alle aldre. Til og med på fest begynner Henrik å prompe, uten at han vet hvorfor det skjer i Prompetrollet lydbok gratis.

Henrik er helt i fra seg, han forstår ingenting i Prompetroll lydbok. Han har aldri prompet så mye i sitt liv, selv om han ikke har forandret seg på noe som helst vis. Henrik blir nysgjerrig på hvorfor dette skjer med ham, og bestemmer seg for å komme til bunns i saken i Prompetroll.

Det viser seg at det ikke er Henriks feil at han promper hvor enn han går. Det er prompetrollet som står bak de bråkete, illeluktende prompene hans.

Om forfatteren: Bjørn Ousland

Bjørn Ousland er en norsk forfatter og illustratør født i 1959 i Oslo. Ousland studerte ved Joe Kubert School of Comics and Graphics Art i Amerika på 1980 tallet. Utdannelsen gav ham de nødvendige ferdighetene til å både skrive og tegne tegneserier.

Han er kjent for å ha bidratt til flere tegneserier og avisstriper i norske aviser og blad, som for eksempel i Pyton og Dagbladet. Ousland har også illustrert flere barnebøker for andre forfattere, i tillegg til egne bøker, som for eksempel Prompetroll.

I løpet av en lang karriere har Bjørn Ousland vunnet flere priser og anerkjennelser for sitt arbeid, blant annet Kulturdepartementets tegneseriepris flere ganger, Sproingprisen og Brageprisen.

Lytt gratis