Politi og røver Lydbok

4.5/5

Författare: Kjetil S. Østli

Lydbok

Introduksjon

I Politi og røver får vi gjennom forfatter Kjetil Stensvik Østli innblikk i den kriminelle verdenen i Norge, ved å formidle erfaringer fra den tidligere spaneren Johnny Brenna og straffedømte Petter R. Hansen.

Politi og røver lydbok gir lytteren eller leseren en bedre forståelse for hvordan et kriminelt miljø fra 1970 tallet førte til noen av Norgeshistoriens største og mest omdiskuterte forbrytelser.

I Politi og røver lydbok gratis blir vi derfor med på en historie tilbake i tid, sett fra ulike synspunkter, som forklarer hvordan de fra de kriminelle miljøet på Tveita senteret flere år senere ble involvert i Norgeshistoriens største ran.

Handling: Politi og røver

Politi og røver er resultatet av forfatter Kjetil Stensvik Østlis tre år lange observasjoner av og samtaler med ranstiltalte Petter R. Hansen og den tidligere spaneren Johnny Brenna. Boken gir leseren eller lytteren tre ulike synspunkter gjennom hele boken. Man hører både om livet som spaner, livet i det kriminelle miljøet i Norge og forfatterens egne observasjoner og tanker knyttet til de erfaringene de to andre har hatt gjennom årene.

Gjennom Politi og røver lydbok blir lytteren eller leseren bedre kjent med det kriminelle miljøet på Tveita som i løpet av flere år resulterte i at noen av de største forbrytelsene i Norgeshistorien ble begått. Hvordan nettopp dette miljøet bidro til at de som var en del va de sosiale miljøet her ble kriminelle blir satt under lupen, og kulminerer etterhvert med flere av disse personenes involvering i Nokas ranet i Stavanger, hvor en politimann ble drept.

Politi og røver lydbok gratis åpner døren til den kriminelle verden i Norge, hvor man får høre hvordan kriminelle handlinger ble planlagt og begått, fra mennesker som var delaktige i dem. Hva som kjennetegner det kriminelle miljøet i Norge blir også analysert, og det kommer frem at det er særlig en ting som forfatteren selv sliter med å forstå, nemlig hvor mannlig dette miljøet til enhver tid er, noe han selv sliter med å venne seg til.

Politi og røver er en type dokumentar bok som gir lytteren eller leseren en bedre forståelse for hvordan det er å befinne seg på begge sider av loven, både som kriminell og som spaner i politiet. Politi og røver lydbok er også et ærlig innblikk i hva som førte til at Nokas ranet ble begått.

Om forfatteren: Kjetil S. Østli

Kjetil Stensvik Østli er en norsk forfatter og journalist født 1975. Som journalist har Østli jobbet for både Aftenposten og A-magasinet i en årrekke, før han etterhvert bestemte seg for å prøve lykken som forfatter. Han debuterte i 2009 med boken Politi og røver, som senere ble fulgt opp av boken Rettferdighet er bare et ord. I dag jobber han som frilansjournalist ved siden av jobben som forfatter.

Østli har vunnet både Arne Hestnes journalistpris og NTBs språkpris, i tillegg til Brageprisen i sakprosa. Han er også en av grunnleggerne av Harvest magazine, som han startet opp sammen med to av sine kolleger.

Lytt gratis