Politi Lydbok

4.7/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Harry Hole returnerer for tiende gang i Jo Nesbøs Politi. Denne gangen er det en ny seriemorder løs, og morderen går i denne boken etter selve politiet. Flere politimenn blir funnet drept på åsteder av mord de selv har vært med på å etterforske tidligere. Felles for alle disse mordene er at de er uløste, så de vet ikke hvem morderen var.

Gjennom Politi lydbok blir vi vitne til hvordan politiet desperat prøver å finne morderen før flere politimenn dør. Morderen lurer politimennene til de gamle åstedene, og dreper dem så på lignende vis som det tidligere drapene.

Samtidig ligger det en mann i koma i et strengt bevoktet sykehusrom, og ingen får vite hvem denne mystiske personen er i Politi lydbok gratis.

Handling: Politi

I Politi blir vi vitne til en rekke drap. Alle ofrene er politimenn, som blir drept på åstedet av tidligere mord de har etterforsket. De blir lurt til disse åstedene av den mystiske drapsmannen, og blir så drept på lignende vis som de tidligere ofrene ble. Alle disse tidligere sakene er uløste og uten spor, og politiet har ingen spor eller ledetråder i Harry Hole lydbok.

Uten motiv eller løse tråder på åstedene sliter politiet med å etterforskningen, og å stoppe denne morderen i Politi lydbok. Enklere blir det ikke av at Harry Hole ikke lenger jobber for dem. Uten deres beste detektiv, som har en evne til å se ting andre ikke kan, kommer det ingen vei i jakten på morderen i Politi.

I Holes fravær den første delen av boken, blir vi kjent med Beate Lønn og Katrine Bratt, og møter i tillegg Ståle Aune. De jobber godt sammen som team, og særlig Aunes psykologiske analyser og innsikt inn i kriminelles tankegang gjør savnet av Harry Hole mindre i Politi lydbok gratis. Hvor Harry Hole selv befinner seg får man etterhvert vite, og også mer innsikt i hans personlige liv.

Politiet er også under press til å løse sakene, siden politisjef Mikael Bellman er ambisiøs og ivrig etter å ta æren for å fange morderen. Etterhvert er det særlig et drap som setter følelsene i sving innad i politiet som du vil høre i Politi lydbok.

Etterhvert blir politiet desperate, og bestemmer seg for å kontakte Harry Hole, som kommer ombord som konsulent. Etterhvert finner han en løs tråd, og begynner å dra i denne. Ting eskalerer fort, men morderen går enda fri i Harry Hole lydbok.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født i 1960. Han er blant Norges mest kjente og suksessfulle forfattere noen gang, og har solgt over 50 millioner bøker, og blitt oversatt til over 50 ulike språk så langt.

Ved siden av å være forfatter har Nesbø vært suksessfull i flere andre jobber. Han er frontmann i bandet Di Derre, og var også fotballspiller før skader kom i veien for denne karrieren. Debutboken sin, som han skrev på ferie i Australia, sendte han inn under pseudonym, siden han ikke ville at hans relativt kjente status fra musikken skulle påvirke deres inntrykk av boken.

Nesbø er best kjent for sin krimserie om detektiv Harry Hole, som han debuterte med i 1997. Serien består foreløpig av 12 ulike bøker, inkludert Politi, også tilgjengelig som Harry Hole lydbok.

Lytt gratis