Pepperkakehuset Lydbok

3.9/5

Författare: Carin Gerhardsen

Lydbok

Introduksjon

Pepperkakehuset er første bok i Hammarbyserien, hvor vi møter detektiv Conny Sjöberg. I boken blir vi vitne til flere bestialske mord i Stockholm som begås fortløpende over et kort tidsrom. Kommisær Conny Sjöberg og hans kolleger ser fort en forbindelse mellom disse mordene, men vet ikke hvordan de skal stoppe dem.

De er sikre på at drapene er motivert av hevn, siden morderen ikke ser ut til å ville stoppe. Handlingen i Pepperkakehuset lydbok fortelles fra flere ulike synspunkt, inkludert flere av ofrene og gjerningspersonen.

Et tema som kommer frem ofte i løpet av boken er mobbing, og hvilken effekt mobbing har på barn i oppveksten. Flere av hendelsene i boken er inspirert fra Carin Gerhardsen sitt eget liv og barndom, da hun ble mobbet, som du kan høre om i Pepperkakehuset lydbok gratis.

Handling: Pepperkakehuset

Handlingen i Pepperkakehuset går frem og tilbake mellom 1968 og 2006. Boken åpner med en vakker, fredelig setting, før en stor gruppe barn strømmer ut av en bygning. Etterhvert er det bare et par etternølere igjen. Idyllen forvandles fort til skrekk for et lite barn, som blir mobbet og banket opp av resten av barna. Scenen er skrevet basert på ekte opplevelser Gerhardsen hadde som barn.

Videre i Pepperkakehuset lydbok forflytter vi oss til 2006. Her sitter en mann på toget, og tenker på hvor lykkelig han er i livet. Han har alt han noensinne har ønsket seg, en god karriere han er stolt av, gift med en kone han elsker og selvsagt deres tre barn. Han er veldig optimistisk, mens han ser ut vinduet, og legger merke til et slitent ansikt som glor på ham. Han legger ikke merke til at denne mannen plutselig følger etter ham.

I løpet av svært kort tid begås flere bestialske drap i den sentrale delen av Stockholm i Pepperkakehuset. Kommisær Conny Sjöberg og hans team blir satt på saken. De mistenker etterhvert at det er en forbindelse mellom disse drapene. De er helt sikre på at det som skjer, og de mordene som blir begått, må være knyttet til noe svært personlig i Pepperkakehuset lydbok gratis.

Det viser seg etterhvert at drapene er motivert av hevn. Hva har alle disse bestialske drapene til felles? Alle ofrene er i førtiårene, kjenner de hverandre? Conny Sjöberg og hans kolleger må handle raskt før morderen finner flere ofre i Pepperkakehuset lydbok.

Om forfatteren: Carin Gerhardsen

Carin Gerhardsen er en svensk forfatter født 1962 i Katrineholm i Sverige. Gerhardsen er utdannet matematiker, og jobbet innen IT som konsulent før hun etterhvert ble forfatter på fulltid. Gjennom bøkene hennes kommer Gerhardsen sin bakgrunn som matematiker tydelig frem.

Hun er særlig kjent for sin bokserie Hammarbyserien, som handler om detektiven Conny Sjöberg som sammen med sine kolleger løser drapssaker i den sørlige delen av Sverige.  Hennes debut bok Pepperkakehuset, som også er første bok i Hammarbyserien, ble publisert i 2012. Hun har så langt publisert 10 bøker.

Pepperkakehuset ble senere oversatt og publisert i Amerika av forlaget Stockholm Text. Gerhardsen bor i dag sammen med sin ektemann og barn i Östermalm i Stockholm.

Lytt gratis