Paris for én Lydbok

4/5

Författare: Jojo Moyes

Lydbok

Introduksjon

I Paris for én møter vi den 26 år gamle Nell, som aldri har vært i Paris. Hun har heller aldri reist bort på en helgetur sammen med kjæresten sin, alle vet at hun ikke akkurat er den eventyrlige eller spontane typen.

Paris for én lydbok er historien om når Nell får muligheten til å bevise alle feil, når kjæresten ikke møter opp når de endelig har bestemt seg for å reise bort sammen. Nell ender derfor opp med å reise på turen alene.

Helt alene i Paris, møter Nell den mystiske moped kjørende Fabien og hans gruppe av bekymringsløse venner i Paris for én lydbok gratis. Kan dette vise seg å være den mest spennende helgen i hele livet hennes?

Handling: Paris for én

Nell er 26 år gammel, og alle som kjenner henne vet at hun verken har noen som helst eventyrlyst eller interesse i å være spontan, som vi hører i Paris for én. Derfor kommer det som en overraskelse når hun endelig skal reise på helgetur til Paris sammen med kjæresten sin Pete. Når hun ankommer togstasjonen hvor hun skal møte Pete gir han beskjed om at han kommer til å miste toget, og sier han vil ta neste tog.

Nell setter seg derfor på toget, og får beskjed av Pete når hun ankommer Paris at han likevel ikke kan komme senere som planlagt i Paris for én lydbok. Nell befinner seg derfor helt alene i en av verdens største byer, noe hun ikke er helt fornøyd med. Vanligvis lager hun en for og mot liste for alt hun gjør i livet, så dette er en helt fremmed situasjon for Nell å befinne seg i.

Nell er nå helt alene i Paris for én lydbok gratis, og hun er sulten. Hun spiser alene, og går tilbake til rommet sitt. Neste morgen vil hun ta det første toget hjem igjen, men har ikke råd til billetten, og bestemmer seg derfor for å bli værende. Det er da hun møter den franske Fabien og hans kamerater, og lykken snur for Nell i Paris for én.

Fabien tar Nell med seg rundt over hele Paris, noe som vekker ukjente følelser i Nell. For første gang føler hun seg virkelig i live, og føler at hun er en helt ny person, noe som overrasker henne i Paris for én lydbok.

Om forfatteren: Jojo Moyes

Jojo Moyes er en engelsk journalist, forfatter og manusforfatter født 1969. Hun er utdannet ved City University og University of London, og har hatt en rekke ulike jobber i løpet av karrieren sin. Før studietiden sin jobbet hun blant annet med å oversette tekster til blindeskrift i tillegg til å skrive annen tekst. Senere har hun vært ansatt i flere aviser, inkludert hele ti år for The Independent, og et år i Hong Kong.

Som forfatter debuterte Moyes i 2002, og har siden etablert seg som en av de mest leste forfatterne innen den romantiske sjangeren hvor hun har spesialisert seg. Bøkene hennes har solgt i en rekke land over hele verden, inkludert den populære Paris for én.

Lytt gratis